Navigációs útvonal

Megosztás! 
	Megosztás Facebookon!
  
	Megosztás Twitteren!
  
	Megosztás Google-n!
  
	Megosztás LinkedIn-en!

Mit vihet magával külföldre?

Frissítve : 25/07/2013

travel

Állati eredetű termékek

Az állati eredetű termékek szállítására nincsenek érvényben általános korlátozások az Európai Unión belüli utazás esetén, mivel az uniós tagállamok mindegyikének be kell tartania az EU egész területén érvényes szigorú állat-egészségügyi előírásokat. Ugyanez vonatkozik azokra az esetekre, amikor az utazó Andorra, Liechtenstein, Norvégia, San Marino vagy Svájc felől lép be az Európai Unió területére, vagy ezekbe az országokba utazik az Európai Unióból.

Mindazonáltal a hatóságok korlátozásokat léptethetnek életbe, ha egyes helyeken elszigetelten állatbetegségek ütik fel a fejüket.

Ha Ön olyan országból utazik be az EU területére, amely nem szerepel a fenti felsorolásban, csak hivatalos állat-egészségügyi okmányok birtokában hozhat be magával húst, tejet, illetve húsipari és tejtermékeket. Ez a szabály azt hivatott megelőzni, hogy súlyos állatbetegségek terjedjenek át English az EU területére.

Bizonyos korlátozások mellett azonban van mód porított, tejalapú anyatej-helyettesítő tápszer, gyermektápszer és egészségügyi okból szükséges élelmiszerek behozatalára. Saját fogyasztásra az utazók korlátozott mennyiségben más állati termékeket is behozhatnak, köztük halászati termékeket, csigákat és mézet.

A Feröer szigetekről, Grönlandról és Izlandról érkezők saját fogyasztásra kis mennyiségben hús- és tejtermékeket is magukkal hozhatnak az EU területére.

További segítségre van szüksége?

További segítségre van szüksége?

Nem találta meg a keresett információt? Megoldandó problémája adódott?

Kérjen tanácsot az Önt megillető uniós jogokkal kapcsolatban

Tagállami hatóságokkal kapcsolatos problémák megoldása

Footnote

Ebben az esetben: a 27 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia.

Retour au texte en cours.