Navigointipolku

Jaa 
	Jaa Facebookissa
  
	Lähetä Twitteriin
  
	Jaa Google+:ssa
  
	Jaa LinkedInissa

EU:ssa matkustaminen - sallitut ja kielletyt tavarat

Päivitetty : 25/07/2013

travel

Eläintuotteet

Jos matkustat EU:n sisällä, näiden tuotteiden kuljettamista koskevia yleisiä rajoituksia ei ole, sillä kaikissa EU-maissa on noudatettava samoja tiukkoja eläinlääketieteellisiä määräyksiä. Tämä pätee myös silloin, jos olet tulossa Andorrasta, Liechtensteinista, Norjasta, San Marinosta tai Sveitsistä tai matkustamassa näihin maihin.

Paikallisten eläintautiepidemioiden aikana vientiä tai tuontia saatetaan rajoittaa.

Jos saavut EU:n alueelle jostakin muusta kuin edellä mainitusta maasta, et saa tuoda mukanasi mitään liha- tai maitotaloustuotteita ilman virallista eläinlääkärin todistusta. Tarkoituksena on pitää vakavat eläintaudit English poissa EU:n alueelta.

Voit kuitenkin tuoda maitopohjaista äidinmaidonkorviketta jauheena, lastenruokaa tai lääketieteellisiin tarkoituksiin tarvittavia elintarvikkeita, vaikka myös niitä koskevat eräät rajoitukset. Voit myös tuoda omaan käyttöön pienen määrän muita eläintuotteita, kuten kalatuotteita, etanoita tai hunajaa.

Matkailijat, jotka saapuvat EU:n alueelle Färsaarilta, Grönlannista tai Islannista, voivat tuoda pienen määrän liha- ja maitotaloustuotteita omaan käyttöön.

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?

Neuvontapalvelu kertoo oikeuksistasi EU:ssa

Apua julkisten elinten kanssa ilmenneiden ongelmien ratkaisuun

Footnote

Tässä tapauksessa EU:n 27 jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja

Retour au texte en cours.