Navigációs útvonal

Megosztás! 
	Megosztás Facebookon!
  
	Megosztás Twitteren!
  
	Megosztás Google-n!
  
	Megosztás LinkedIn-en!

FAQs Állatok és növények

  • Kiválthatom-e az uniós kisállatútlevelet tengeri malacom számára?

    Nem - Az uniós kisállatútlevelet csak kutyák, macskák és vadászgörények számára lehet kiváltani. Más hobbiállatok esetében a vonatkozó tagállami jogszabályok irányadóak.

  • Szükségem van-e engedélyre ahhoz, hogy a madárpillangók nemzetségébe tartozó Ornithoptera chimaera faj egy vagy több példányát az Unión belül egyik országból a másikba szállítsam?

    IGEN - Az európai uniós országok szigorúan ellenőrzik a veszélyeztetett állatfajok - köztük az Ornithoptera chimaera fajba tartozó madárpillangók - szállítását. Ha Ön valamelyik veszélyeztetett állatfaj egy vagy több egyedét szeretné bevinni egyik tagországból egy másikba, engedélyt kell kiváltania. Az egyes állat- és növényfajokra vonatkozó szabályokról a vadon élő állatok és növények kereskedelmével kapcsolatos uniós adatbázis English révén tájékozódhat. Ön a lakhelye szerinti országban a CITES végrehajtásáért felelős hatóságnál is érdeklődhet English español français arról, hogy a birtokában lévő állat-, illetve növényfaj szállításához be kell-e szereznie engedélyt. ( A CITES a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény.)

További segítségre van szüksége?

További segítségre van szüksége?

Nem találta meg a keresett információt? Megoldandó problémája adódott?

Kérjen tanácsot az Önt megillető uniós jogokkal kapcsolatban

Tagállami hatóságokkal kapcsolatos problémák megoldása