Sti

Opdateret : 18/06/2015

Spørgsmål og svar - Alkohol, tobak og kontanter med på rejsen

 • Jeg planlægger at rejse til Cuba fra Bruxelles og nogle venner har bedt mig om at tage cigarer med hjem til dem.  Kan jeg gøre det, når denne form for indførsel skal være til "eget brug"?

  Indførsel betragtes som værende til eget brug, hvis den finder sted lejlighedsvis, og varerne skal anvendes af dig eller din familie eller er beregnet til gaver.

 • Jeg skal på ferie fra Irland til Lanzarote.  Er der en "toldfri" kvote, når jeg vender tilbage til Irland fra Lanzarote?

  JA – Så længe du ikke overskrider grænserne for de nævnte varer til eget brug, kan du importere dem fra De Kanariske Øer uden told, moms og punktafgifter.

 • Hvis jeg rejser til et andet EU-land med en check på over 10 000 euro, skal jeg så opgive det, eller skal jeg kun opgive kontantbeløb på over 10 000 euro?

  Når du rejser ind i eller ud af EU med 10 000 euro eller mere i kontanter (eller et tilsvarende beløb i andre valutaer) og/eller andre finansielle/monetære instrumenter, som kan overføres anonymt fra én person til en anden, skal du opgive det til toldmyndighederne ved hjælp af en EU-angivelsesblanket. Når du rejser inden for EU, kan du have en lignende forpligtelse, da nogle lande også kontroller transport af kontanter mellem EU-lande.

 • Er det nødvendigt at opgive indførsel af guld og ædelsten til en værdi af mere end 10 000 euro?

  NEJ – Guld, ædelmetaller og ædelsten behøver ikke at blive anmeldt i henhold til EU's regler om kontrol med likvide midler.  Derimod er de omfattet af toldlovene, og der kan være særlige nationale bestemmelser.

 

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
Få hjælp og rådgivning