Διαδρομή πλοήγησης

Διαδώστε το 
	Μοιραστείτε το στο Facebook
  
	Μιλήστε γι` αυτό μέσω Twitter
  
	Διαδώστε το στο google+
  
	Μοιραστείτε το στο linkedIn

Αγορές

Επικαιροποίηση : 17/01/2013

shopping

ΦΠΑ

Πληρωμή ΦΠΑ στη χώρα όπου κάνετε τις αγορές σας

Αν κάνετε αγορές στην ΕΕ για προσωπική σας χρήση, θα πρέπει να πληρώσετε ΦΠΑ μόνο μία φορά στην χώρα στην οποία κάνατε τις αγορές σας.

Μπορείτε να φέρετε στη χώρα σας οτιδήποτε αγοράσατε σε άλλη χώρα της ΕΕ χωρίς να σταματήσετε στα σύνορα ή να κάνετε δήλωση στο τελωνείο. Μοναδική προϋπόθεση είναι οι αγορές σας να προορίζονται για προσωπική σας χρήση ή για την οικογένειά σας και όχι για επαναπώληση.

Τι ισχύει για την αγορά αυτοκινήτων

Εάν αγοράσατε καινούργιο αυτοκίνητο σε άλλη χώρα της ΕΕ, θα πρέπει να πληρώσετε ΦΠΑ στη χώρα στην οποία θα το ταξινομήσετε, δηλαδή στη χώρα διαμονής σας.

Καινούργιο αυτοκίνητο θεωρείται αυτό που έχει κάνει λιγότερα από 6.000 χλμ ή είναι σε κυκλοφορία το πολύ έξι μήνες. Αυτό ισχύει και για άλλα μέσα μεταφοράς, όπως τα πλοία και τα αεροπλάνα.

Σε ό,τι αφορά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και άλλα μεταχειρισμένα οχήματα που έχετε αγοράσει από ιδιώτη, ο ΦΠΑ έχει ήδη πληρωθεί από τον αρχικό αγοραστή στη χώρα αγοράς.

Επομένως, δεν θα πρέπει να πληρώσετε ΦΠΑ για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που αγοράσατε από ιδιώτη, ούτε στη χώρα που το αγοράσατε ούτε στην χώρα που το ταξινομήσατε.

Μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θεωρείται αυτό που είναι σε κυκλοφορία τουλάχιστον έξι μήνες και έχει κάνει πάνω από 6.000 χλμ.

Για καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, θα χρειαστεί όμως να πληρώσετε το τέλος που ισχύει για την ταξινόμηση του αυτοκινήτου σας στη χώρα διαμονής σας.

Μάθετε περισσότερα για τα δικαιώματά σας όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια;

Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια;

Δεν βρήκατε τις πληροφορίες που ζητάτε; Έχετε κάποιο πρόβλημα που θέλετε να επιλύσετε;

Footnote

Εν προκειμένω, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ + Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία

Retour au texte en cours.