Cale de navigare

Actualizare : 31/01/2012

shopping

Dacă aveţi probleme

Reparare, înlocuire, rambursare

Când faceţi cumpărături pe internet în UE, aveţi la dispoziţie doi ani pentru a solicita repararea sau înlocuirea gratuită a produselor care au defecte sau nu corespund descrierii. Altfel spus, aveţi aceleaşi drepturi ca şi atunci când cumpăraţi dintr-un magazin.

Dacă produsul nu poate fi reparat sau înlocuit într-un interval rezonabil şi fără inconveniente, puteţi solicita rambursarea sumei plătite sau o reducere de preţ.

Despăgubiri pentru neefectuarea livrării

În baza legislaţiei UE, produsele pe care le cumpăraţi on-line trebuie livrate în interval de 30 de zile de la efectuarea comenzii. Excepţie fac situaţiile în care aţi acceptat un alt acord cu vânzătorul.

Dacă produsul pentru care aţi plătit nu este disponibil, vânzătorul trebuie să vă informeze şi să vă restituie banii în termen de 30 de zile.

Dacă vi se refuză vânzarea

Magazinelor on-line aflate în UE le este interzis să refuze vânzarea către clienţi din altă ţară a Uniunii.

De exemplu, este ilegal ca un magazin on-line cu sediul în UE să vă interzică să cumpăraţi muzică sau cărţi ori să vă redirecţioneze către site-ul naţional (care poate avea produse şi preţuri diferite) doar pentru că locuiţi în altă ţară a Uniunii.

Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie, contactaţi Centrul european pentru consumatori din ţara dumneavoastră.

Ajutor

Footnote

În acest caz, cele 27 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia

Retour au texte en cours.