Navigációs útvonal

Frissítve : 31/01/2012

shopping

Ha probléma adódik az internetes vásárlás során

Javítás, csere és a vételár visszafizetése

Ha Ön az interneten vásárol az Európai Unióban, és a kérdéses termék nem úgy néz ki, vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre hirdették, Önnek két évig jogában áll, hogy a termék ingyenes kijavítását vagy cseréjét kérje, ugyanúgy, mintha azt boltban, nem pedig az interneten vette volna.

Ha a javítást vagy a cserét nem lehet belátható időn belül elvégezni, illetve ha az Önre nézve jelentős kényelmetlenséggel járna, Ön árleszállítást igényelhet, vagy a vételár visszatérítését kérheti.

Jogorvoslat a kézbesítés elmaradása esetén

Az uniós jogszabályok értelmében az interneten megrendelt árukat a rendeléstől számítva 30 napon belül kézbesíteni kell, hacsak a vevő és az eladó erről másként nem állapodott meg.

Ha a megrendelést nem tudja teljesíteni, az eladónak 30 napon belül tájékoztatnia kell erről a vevőt, és vissza kell fizetnie neki a vételárat.

Az értékesítés megtagadása

Az Európai Unióban működő webáruházak nem tagadhatják meg, hogy termékeiket olyan vevők részére értékesítsék, akik az EU más tagországaiban élnek.

Tegyük fel, hogy Ön CD-t vagy könyvet szeretne venni az interneten egy olyan kereskedőtől, akinek a székhelye az Európai Unióban található. Ha az illető – azon az alapon, hogy Ön másik uniós tagországban lakik – nem hajlandó a kérdéses terméket eladni Önnek, vagy Önt egy olyan webáruházhoz irányítja tovább, amely az Ön hazájában működik (és amely nem feltétlenül vagy más áron forgalmazza a keresett CD-t vagy könyvet), a kereskedő jogszerűtlenül jár el.

Azt tanácsoljuk, hogy ilyen helyzetekben – jogainak védelme érdekében – kérjen segítséget a lakhelye szerinti tagállamban működő Európai Fogyasztói Központtól čeština dansk Deutsch français italiano Nederlands polski română svenska.

Segítség és tanácsadás

Segítség és tanácsadás

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Footnote

Ebben az esetben: a 27 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia.

Retour au texte en cours.