Navigointipolku

Päivitetty : 31/01/2012

shopping

Kun jotain menee pieleen

Korjaukset, vaihdot, hyvitykset

Jos teet ostoksia EU:n alueella sijaitsevasta verkkokaupasta, sinulla on kaksi vuotta aikaa pyytää tuotteen korjaamista tai vaihtamista maksutta, jos tuote osoittautuu vialliseksi tai ei ole sellainen kuin sen piti olla – aivan samoin kuin tuotteita kaupasta ostettaessa.

Jos tuotetta ei voi korjata tai vaihtaa vaivattomasti tai kohtuullisessa ajassa, voit pyytää tuotteen hinnan alentamista tai hyvittämistä.

Hyvitys toimittamatta jääneistä tuotteista

EU:n säännösten mukaan verkosta tilatut tuotteet on toimitettava 30 vuorokauden kuluessa tilauksen tekemisestä, ellei myyjän kanssa ole muuta sovittu.

Jos maksamaasi tuotetta ei olekaan saatavana, myyjän on kerrottava asiasta sinulle ja palautettava rahat 30 vuorokauden kuluessa.

Myyjä kieltäytyy myymästä

Jos EU:n alueella toimiva verkkokauppa kieltää ostosten tekemisen muissa EU-maissa olevilta asiakkailta, se ei noudata lakia.

Jos esimerkiksi yrität ostaa musiikkia tai kirjoja verkossa EU:n alueella toimivasta kaupasta, mutta se ei onnistu – tai sinut ohjataan oman maasi verkkokauppaan (jossa saattaa olla eri tuotteet ja eri hinnat) – vain siitä syystä, että asut toisessa EU-maassa, verkkokauppa toimii siinä tapauksessa vastoin lakia.

Saat apua oikeuksiesi puolustamiseen tällaisessa tilanteessa, kun otat yhteyttä Euroopan kuluttajakeskukseen kotimaassasi čeština dansk Deutsch français italiano Nederlands polski română svenska.

Apua ja neuvoja

Apua ja neuvoja

Pyydä asiantuntija-apua

Footnote

Tässä tapauksessa EU:n 27 jäsenmaata sekä Islanti, Liechtenstein ja Norja

Retour au texte en cours.