Sti

Opdateret : 31/01/2012

shopping

Når det går galt

Reparationer, udskiftninger, tilbagebetaling

Når du køber en vare på nettet i EU, har du to år til at kræve at få den repareret eller udskiftet gratis, hvis den viser sig at være defekt eller ikke som averteret - som hvis du havde købt den i en forretning.

Hvis varen ikke kan repareres eller udskiftes inden for rimelig tid eller uden besvær, kan du bede om at få pengene tilbage eller et nedslag i prisen.

Manglende levering

EU-reglerne siger, at varer, du bestiller på nettet, skal leveres senest 30 dage efter, at du har afgivet bestillingen, medmindre du har aftalt andet med sælgeren.

Hvis den vare, du har betalt for, viser sig ikke at kunne leveres, skal sælgeren underrette dig og give dig pengene tilbage i løbet af 30 dage.

Leveringsnægtelse

Det er ulovligt for internetbutikker i EU at nægte at levere til kunder i et andet EU-land.

Hvis du for eksempel vil købe musik eller bøger på et europæisk websted, men ikke kan få lov eller vises hen til dit nationale websted (som måske har andre produkter eller priser), bare fordi du bor i et andet EU-land, handler internetbutikken ulovligt.

Du kan få hjælp til at beskytte dine rettigheder i sådan en situation ved at kontakte dit lands europæiske forbrugercenter.

Hjælp og rådgivning

Footnote

I dette tilfælde de 27 EU-lande plus Island, Liechtenstein og Norge

Retour au texte en cours.