Navigacijska pot

Posodobitev : 18/06/2015

shopping

Krediti, posojila in stanovanjska posojila

Stanovanjska posojila

Banka v drugi državi EU lahko samostojno in na podlagi profila tveganja presodi, ali bo oddobrila vašo prošnjo za stanovanjsko posojilo.

Banke ne smejo diskriminirati državljanov EU na podlagi njihovega državljanstva. Vendar se lahko zgodi, da bo banka težje odobrila posojilo, če je vaše stalno prebivališče ali lokacija nepremičnine v drugi državi.

Banke pogosto nočejo odobriti stanovanjskega posojila za nepremičnino, ki se nahaja v drugi državi, ali osebam, ki imajo vir dohodka ali stalno prebivališče zunaj države, v kateri ima banka sedež.

Primer

Pozanimajte se pri svoji banki o posojilnih pogojih pri nakupu nepremičnine v tujini

Ismail je prodal svoje stanovanje v Franciji, ker je dobil novo službo v Združenem kraljestvu. Pri svoji banki v Franciji je zaprosil za posojilo za nakup stanovanja v Združenem kraljestvu.

Banka mu posojila ni odobrila, ker je kot zavarovanje želel zastaviti nepremičnino zunaj Francije.

Banka se lahko sama odloči, ali bo odobrila posojilo ali ne, če stranka kot zavarovanje ponudi nepremičnino v tujini. Za številne banke je tveganje preveliko, če posojilojemalec ne bi zmogel več odplačevati posojila.

Potrošniška posojila

Tudi pri potrošniških kreditih banke nerade posojajo osebam, ki ne prebivajo v državi, v kateri je sedež banke, ali celo osebam, ki so sicer rezidenti, vendar delajo v drugi državi EU.

Banke lahko same določijo omejitve glede posojilnih pogojev, vendar ne smejo diskriminirati državljanov EU na podlagi njihovega državljanstva.

Pomoč in svetovanje

Pomoč in svetovanje

  • Nasveti glede vaših pravic
  • Reševanje težav z zavarovalnicami in bankami Deutsch English français
  • Pomoč in nasvet evropskega potrošniškega centra v vaši državi čeština dansk Deutsch français italiano Nederlands polski română svenska

V tem primeru 27 držav članic EU + Islandija, Lihtenštajn in Norveška

Retour au texte en cours.