Cale de navigare

Actualizare : 18/06/2015

shopping

Credite, împrumuturi, ipoteci

Ipoteci

Dacă faceţi o cerere de împrumut ipotecar la o bancă din altă ţară a UE, aceasta va lua o hotărâre comercială pe baza profilului de risc al creditului.

Băncile nu au voie să manifeste discriminare faţă de cetăţenii europeni, pe motiv de naţionalitate.  Totuşi, ţara de reşedinţă sau locul în care se situează proprietatea care urmează a fi ipotecată ar putea ridica unele probleme în momentul solicitării împrumutului.

Băncile refuză deseori să acorde credite persoanelor care doresc să cumpere proprietăţi în altă ţară sau persoanelor ale căror surse de venituri sau locuri de reşedinţă nu se află în ţara în care este situată banca.

Caz real

Cereţi informaţii despre politica băncii cu privire la cumpărarea de proprietăţi în afara graniţelor naţionale

Pentru că obţinuse un loc de muncă în Regatul Unit, Ismail şi-a vândut apartamentul din Franţa. S-a hotărât apoi să solicite un împrumut băncii sale din Franţa pentru a cumpăra un apartament în Regatul Unit.

Banca nu a acceptat să-i acorde împrumutul în condiţiile în care garanţia folosită de Ismail era o proprietate situată în afara Franţei.

Banca este liberă să accepte sau nu acordarea unui împrumut pentru care se foloseşte drept garanţie un bun situat în altă ţară. Multe bănci consideră că şi-ar asuma un risc prea mare în cazul în care împrumutul nu este rambursat.

Credite pentru consum

Ca şi în cazul creditelor ipotecare, băncile ar putea să manifeste reticenţă faţă de acordarea de credite persoanelor provenind din ţări diferite de cea în care se află sediul băncii sau rezidenţilor care lucrează în alte ţări ale Uniunii.

Băncile au libertatea de a decide în acest sens. Totuşi, nu au voie să discrimineze un cetăţean din altă ţară a Uniunii, pe motiv de naţionalitate.

Ajutor

Ajutor

Contactați serviciile specializate de asistență

În acest caz, cele 27 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia

Retour au texte en cours.