Sti

Opdateret : 18/06/2015

shopping

Kredit og lån

Boliglån

En bank i et andet EU-land træffer en kommerciel afgørelse om, hvorvidt de vil godkende din ansøgning om et huslån på grundlag af lånets risikoprofil.

Bankerne må ikke forskelsbehandle EU-borgere på grund af deres nationalitet.  Dog kan dit bopælsland eller ejendommens beliggenhed ofte gøre det vanskeligt at få et boliglån.

Banker vil ofte ikke yde lån til ejendomme i udlandet eller til personer, der bor eller arbejder i et andet land end der, hvor banken ligger.

Sagseksempel

Spørg din bank om deres risikopolitik for ejendomme i udlandet

Ismail havde fået et nyt job i England og solgte derfor sin lejlighed i Frankrig. Han forsøgte derefter at få et lån fra sin franske bank, så han kunne købe en lejlighed i England.

Banken ville ikke låne ham penge, hvis han stillede en ejendom uden for Frankrig som sikkerhed.

Det er op til den enkelte bank, om den vil godkende et pant i udlandet eller ej. Mange banker synes, at risikoen er for stor, hvis låntageren ikke kan tilbagebetale lånet.

Forbrugerkredit

Lige som med boliglån tøver mange banker med at låne penge til udlændinge og endda til landets egne statsborgere, som arbejder i et andet EU-land.

Bankerne har ret til at fastsætte deres egne vilkår for udlån. De må dog ikke forskelsbehandle andre EU-borgere på grund af deres nationalitet.

Hjælp og rådgivning

Hjælp og rådgivning

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

I dette tilfælde de 27 EU-lande plus Island, Liechtenstein og Norge

Retour au texte en cours.