Navigációs útvonal

Megosztás! 
	Megosztás Facebookon!
  
	Megosztás Twitteren!
  
	Megosztás Google-n!
  
	Megosztás LinkedIn-en!

Munkavállalók és nyugdíjasok

Frissítve : 10/2013

Uniós családtagok

Bejegyzett élettársam

Uniós polgárként az Ön bejegyzett élettársa ugyanolyan feltételek mellett tartózkodhat Önnel a fogadó országban, mint a többi EU-tagország állampolgára.

Ha élettársa munkát vállal, nyugdíjat kap, vagy tanulmányokat folytat, a rá vonatkozó feltételeket és az általa teljesítendő adminisztratív követelményeket az alábbi oldalak ismertetik.

Ha élettársa nem tartozik a fenti kategóriák valamelyikébe, (például ha — Önnel ellentétben — nem dolgozik), továbbra is jogosult lehet arra, hogy családtagként a fogadó országban tartózkodjék Önnel.

Egyes EU-tagországok ugyanolyan elbánásban részesítik a bejegyzett élettársakat, mint a házastársakat. Ebben az esetben Önöknek a házastársakat megillető tartózkodási jogoknak és a házastársakra vonatkozó feltételeknek kell utánanézniük.

Más uniós országok nem ismerik el a bejegyzett élettársi kapcsolatot a házassággal egyenértékű kapcsolatnak. Ebben az esetben Önöknek arról érdemes tájékozódniuk, milyen tartózkodási jogok illetik meg az egyéb rokonokat, és milyen feltételek vonatkoznak rájuk.

További információk a bejegyzett élettársi kapcsolat elismeréséről Európában.

További segítségre van szüksége?

További segítségre van szüksége?

Nem találta meg a keresett információt? Megoldandó problémája adódott?

Kérjen tanácsot az Önt megillető uniós jogokkal kapcsolatban

Tagállami hatóságokkal kapcsolatos problémák megoldása