Navigációs útvonal

Megosztás! 
	Megosztás Facebookon!
  
	Megosztás Twitteren!
  
	Megosztás Google-n!
  
	Megosztás LinkedIn-en!

Álláskeresők – FAQ

Frissítve : 30/10/2013

A külföldön állást kereső munkavállalók tartózkodási joga

Gyakran feltett kérdések – A külföldön állást kereső munkavállalók tartózkodási joga

  • Ír állampolgár vagyok. Hollandiába költöztem, hogy itt keressek állást. Amikor már három hónapja Amszterdamban tartózkodtam, hivatalos felszólítás kaptam, hogy jelentsem be itt-tartózkodásomat a helyi hatóságoknak. Úgy tudtam, hogy álláskeresőként mentesülök a bejelentkezési kötelezettség alól. Nem ez a helyzet? Azt tervezem, hogy még négy helyre elmegyek állásinterjúra. Ha nem találok munkát a következő két hónap során, nem biztos, hogy Hollandiában maradok.

    DE IGEN – Önnek teljesen igaza van. Ha álláskeresés céljából tartózkodik az országban, 6 hónapig ott maradhat anélkül, hogy be kellene jelentenie ott-tartózkodását a helyi hatóságoknál.

  • Spanyol szakács vagyok. Ausztriában élek, itt dolgoztam, amíg el nem vesztettem az állásomat. „Befagyott váll” szindrómát diagnosztizáltak nálam, ami munkaképtelenné tesz. Az orvosaim szerint legalább egy évig rehabilitációs terápiára kell járnom. Ausztriában maradhatok-e, hogy itt részesüljek a szükséges kezelésben?

    IGEN – Tekintettel arra, hogy ideiglenesen munkaképtelen, mindaddig Ausztriában tartózkodhat, amíg nem változik az állapota.

További segítségre van szüksége?

További segítségre van szüksége?

Nem találta meg a keresett információt? Megoldandó problémája adódott?

Kérjen tanácsot az Önt megillető uniós jogokkal kapcsolatban

Tagállami hatóságokkal kapcsolatos problémák megoldása