Uslužni alati

Odabir jezika

Zastava EU-a

Navigacijski put

Izbornik

Ažurirano : 28/07/2017

Registrirani partneri

Ako ste građanin EU-a i selite se u drugu državu članicu EU-a kako biste ondje živjeli ili radili, zahvaljujući pravilima EU-a vaša vam se obitelj lakše može pridružiti. Na ovoj stranici možete saznati kako vam se vaš registrirani partner može pridružiti.

Međutim, ako ste građanin EU-a i nikad niste živjeli u drugoj državi članici EU-a, primjenjuju se samo nacionalna pravila.

Vaš je partner državljanin jedne od država članica EU-a

Boravak partnera na temelju vlastitih prava

Vaš registrirani partner, kao državljanin države članice EU-a, može živjeti u vašoj novoj državi članici pod istim uvjetima koji se primjenjuju na državljane država članica.

Ako vaš partner radi ili traži posao, prima mirovinu ili studira, pročitajte uvjete i formalne zahtjeve za:

Boravak partnera kao uzdržavanog člana obitelji

Vaš partner ne planira raditi ili tražiti posao, ne studira i ne prima mirovinu?

Ipak vam se može pridružiti kao član obitelji.

U nekim državama članicama s registriranim partnerstvima postupa se na isti način kao s bračnim parovima. U tom slučaju pročitajte više o pravima i uvjetima boravka za bračne drugove.

U drugim državama članicama registrirano partnerstvo ne smatra se istovjetnim braku. U tom slučaju pročitajte više o pravima i uvjetima boravka za ostalu rodbinu.

Saznajte više o priznavanju registriranih partnerstava u Europi.

Vaš partner nije državljanin jedne od država članica EU-a

U nekim državama članicama s registriranim partnerstvima postupa se na isti način kao s bračnim parovima. U tom slučaju pročitajte više o primjenjivim pravima i uvjetima boravka za bračne drugove koji nisu državljani država članica EU-a.

U drugim državama članicama registrirano partnerstvo ne smatra se istovjetnim braku. U tom slučaju pročitajte više o pravima i uvjetima boravka za ostalu rodbinu koja nema državljanstvo država članica EU-a.

Saznajte više o priznavanju registriranih partnerstava u Europi.

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?
Pomoć i savjetovanje