Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 07/07/2017

Registrering af korte ophold (<3 måneder)

Nogle EU-lande kræver, at du melder din tilstedeværelse til de relevante myndigheder (oftest rådhuset eller den lokale politistation) inden for en rimelig frist efter din ankomst og kan idømme dig straf i form af f.eks. en bøde, hvis du undlader dette.

Det eneste, du som EU-borger skal bruge til at anmelde din tilstedeværelse, er dit id-kort eller pas. Hvis du ledsages af familiemedlemmer, som ikke er EU-borgere, skal de have et pas. Du skal ikke betale noget gebyr. Hvis du bor på hotel, er det som regel nok at udfylde en særlig formular - og så tager hotellet sig af resten.

Find ud af, hvor og hvordan du melder din tilstedeværelse i værtslandet:

Vælg land

* Myndighederne har endnu ikke afgivet oplysningerne

Du kan også kontakte de nationale myndigheder for yderligere oplysninger.

I nogle EU-lande kan manglende anmeldelse af tilstedeværelse medføre bødestraf, men du kan ikke udvises af denne grund.

Sagseksempel

Hvis du er på ferie, skal du kun registrere dig, hvis opholdet er længere end 3 måneder

Hans er østriger og tager hvert år på sommerferie til Italiens strande. Sidste sommer opholdt han sig i Italien i sin egen lejlighed i 2 måneder. Han anmeldte sin tilstedeværelse, men de italienske myndigheder sagde, at han også skulle registrere sig på rådhuset og bevise, at han kunne forsørge sig selv i Italien.

Hans har rent faktisk lov til at blive i Italien i op til 3 måneder uden at vise andre dokumenter end sit id-kort. Når han kun bliver i landet i så kort en periode, kan de italienske myndigheder anmode ham om at anmelde sin tilstedeværelse, men ikke om at registrere sig.

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
Få hjælp og rådgivning