Sti

Opdateret : 02/04/2014

health

На лекар / в болница в чужбина

Husk, at du kan ringe gratis til 112 overalt i EU fra fra fastnet- eller mobiltelefoner for at få nødhjælp. English

Hvis du bliver nødt til at gå til lægen eller blive indlagt under en tur til et andet EU-land, bliver det lettere at administrere din indlæggelse, og du får hurtigere refunderet dine udgifter til offentlig behandling, hvis du har dit europæiske sygesikringskort med på rejsen.

Husk, at sundhedspleje og sygesikring varierer fra et EU-land til et andet. I nogle lande skal du betale direkte hos lægen eller på hospitalet, mens der i andre ikke bliver overdraget penge. Du kan få oplysninger om systemet i det land, du besøger, online, i en national institution i landet, det nationale kontaktpunkt eller gennem sygesikringskortets smartphoneapplikation.

Det europæiske sygesikringskort accepteres kun af læger og hospitaler, der er tilknyttet det offentlige sundhedssystem - privat sundhedspleje er ikke dækket! Hvis du bruger privat sundhedspleje, kan du måske få penge tilbage, når du kommer hjem - men du skal tjekke dine rettigheder først, da reglerne for refusion er forskellige!

Sagseksempel

Sørg for at blive behandlet under landets offentlige sundhedssystem

Ewa rejste på forretningsrejse til et andet EU-land, selv om hun havde brækket et ben. På turen fik hun ondt i benet og gik derfor til lægen. Da hun kom hjem, fik hun en regning for behandlingen, som sygesikringen ikke ville dække under systemet med det europæiske sygesikringskort, fordi lægen havde behandlet hende som privatpatient. Ewa fik nogle af pengene tilbage fra sygesikringen, men ikke hele beløbet, fordi behandlingen i udlandet var dyrere end i hendes hjemland.

Hvis du rejser til udlandet specifikt for at få behandling, gælder der andre regler.

Hjælp og rådgivning

Hjælp og rådgivning

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Få rådgivning om dine EU-rettigheder / Løs problemer med en offentlig myndighed