Navigacijska pot

Povej naprej 
	Facebook
 
	Twit it
 
	Povej naprej: Google+
 
	linkedIn

Načrtovano zdravljenje

Posodobitev : 12/2011

Pravice in postopki

FAQs Pravice in postopki

 • Ali mi na zavodu za zdravstveno zavarovanje lahko zavrnejo odobritev načrtovanega zdravljenja v tujini?

  DA – če zdravstveni poseg, ki ga potrebujete, lahko opravijo v Sloveniji v razumnem času glede na vaše zdravstveno stanje.  Toda če vam v javni zdravstveni mreži zdravljenja ne morejo zagotoviti v razumnem času glede na vaše zdravstveno stanje in potek bolezni ali če zdravljenje, ki ga potrebujete, sodi v obseg pravic iz zdravstvenega zavarovanja, vendar ga v Sloveniji ne izvajajo, vam ga mora zavod za zdravstveno zavarovanje odobriti.

 • V tujino odhajam na načrtovano zdravljenje, ki ga je zavod za zdravstveno zavarovanje odobril. Koliko stroškov mi bodo povrnili?

  Če boste morali iz kakršnegakoli vzroka v celoti ali delno plačati stroške zdravljenja, vam bodo stroške povrnili po stopnji, ki velja v državi zdravljenja. Če je stopnja povračila stroškov v državi, v kateri ste se zdravili, nižja kot v domovini, vam bo matični zavod za zavarovanje na vašo zahtevo povrnil tudi razliko. Znesek povračila pa ne more presegati dejansko plačanega zneska.

 • Mama je upokojena. Živi v drugi državi EU, zdaj pa prihaja k meni na nekajmesečni obisk.  Na operacijo mora. Kakšen je uradni postopek, da bo operirana v državi, kjer živim?

  Če vaša mati zakonito prebiva v državi EU, na zdravljenje pa želi v drugo državo EU, mora pred odhodom svoj zavod za zdravstveno zavarovanje prositi za predhodno odobritev zdravljenja. Tako bo dobila stroške povrnjene.   Za kakršenkoli drug nenačrtovan nujen zdravniški pregled med bivanjem v tujini lahko uporabi evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

  Druga pogosta vprašanja o načrtovanem zdravljenju v tujini English

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč?

Niste našli želenih informacij? Ste naleteli na težave?

Nasveti glede vaših pravic

Reševanje težav z organi javne uprave