Kruimelpad

Delen op 
	Delen op Facebook
 
	Delen op Twitter
 
	Delen op Google+
 
	Delen op linkedIn

Geplande zorg

Bijgewerkt : 12/2011

Recht op medische zorg in het buitenland

FAQs Recht op medische zorg in het buitenland

 • Kan mijn zorgverzekeraar weigeren toestemming te geven voor mijn geplande medische behandeling in het buitenland?

  JA - Als u tenminste binnen een uit medisch oogpunt aanvaardbare termijn kan worden behandeld.  Uw zorgverzekeraar moet echter toestemming geven als u in eigen land niet kan worden behandeld binnen een termijn die, rekening houdend met uw gezondheidstoestand en de ontwikkeling van uw ziekte, medisch nog aanvaardbaar is, of als de behandeling door uw verzekering gedekt wordt maar niet in eigen land beschikbaar is.

 • Ik ga naar het buitenland voor een geplande medische behandeling waarvoor mijn zorgverzekeraar toestemming heeft gegeven. Welk deel van de kosten van die behandeling krijg ik vergoed?

  Als u om een of andere reden een deel of de volledige kost van de behandeling zelf hebt betaald, zult die terugbetaald worden aan het tarief dat van toepassing is in het land van de behandeling. Als die vergoeding lager is dan in uw eigen land, zal uw zorgverzekeraar u, als u daarom vraagt,  het verschil terugbetalen. U zult echter nooit meer krijgen dan u betaald hebt.

 • Mijn gepensioneerde moeder die in een ander EU-land woont, komt een paar maanden bij mij logeren. Ze moet geopereerd worden. Welke formaliteiten zijn er nodig om haar hier te laten opereren?

  Als uw moeder legaal in een EU-land verblijft maar in een ander EU-land een behandeling wil ondergaan, moet ze haar zorgverzekeraar vooraf om toestemming vragen, zodat de kosten terugbetaald worden.  Bij een onvoorziene medische noodsituatie tijdens haar verblijf in een ander EU-land, kan ze haar Europese zorgpas gebruiken.

  Meer veelgestelde vragen over geplande medische behandelingen in het buitenland English

Meer hulp nodig?

Meer hulp nodig?

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht? Zit u met een probleem?

Advies inwinnen over uw EU-rechten

Hulp bij problemen met overheidsinstanties