Navigációs útvonal

Megosztás! 
	Megosztás Facebookon!
 
	Megosztás Twitteren!
 
	Megosztás Google-n!
 
	Megosztás LinkedIn-en!

Tervezett gyógykezelés

Frissítve : 12/2011

Jogosultsági feltételek

FAQs Jogosultsági feltételek

 • Dönthet-e úgy az egészségbiztosítóm, hogy nem engedélyezi tervezett külföldi gyógykezelésemet?

  IGEN – Az egészségbiztosító megtagadhatja az engedély kiadását, ha a kérdéses egészségügyi ellátást az Ön lakhelye szerinti országban is biztosítani tudják orvosi szempontból elfogadható határidőn belül.  Abban az esetben azonban engedélyeznie kell az egészségbiztosítónak a tervezett külföldi gyógykezelést, ha Ön az állami egészségügyi ellátórendszerben nem tudja hazájában igénybe venni az adott ellátást olyan időkereten belül, mely egészségi állapota és betegségének várható lefolyása alapján orvosi szempontból elfogadható, illetve ha a kérdéses gyógykezelésre kiterjed ugyan egészségbiztosításának hatálya, ám azt nem biztosítják a lakhelye szerinti ország egészségügyi szolgáltatói.

 • Külföldre utazom tervezett gyógykezelésre, melyet engedélyezett az egészségbiztosítóm. Milyen mértékben részesülök majd költségtérítésben?

  Ha Ön valamilyen okból részben vagy teljes mértékben maga fizeti a tervezett külföldi gyógykezelés költségét, a kezelés helye szerinti ország szabályai határozzák meg, milyen arányú költségtérítésben részesül a biztosítótól. Ha a költségtérítés mértéke a szóban forgó külföldi országban kisebb, mint az Ön lakhelye szerinti országban, az otthoni egészségbiztosító – az Ön kérésére – megtéríti Önnek a különbözetet. A költségtérítés azonban sosem haladja meg a ténylegesen kifizetett költségek összegét.

 • Nyugdíjas édesanyám, aki másik uniós tagországban él, mint én, néhány hónapra hozzám költözik. Műtétre van szüksége. Hogy kell elintézni, hogy itt operálják meg, ahol én élek?

  Az Ön édesanyja – aki uniós polgárként másik EU-tagországban szeretne orvosi kezelésben részesülni – a tervezett kezelés után csak akkor tud költségtérítést kérni, ha azt előzetesen engedélyezteti egészségbiztosítójával.  Ha viszont a kinntartózkodás során váratlanul sürgősségi egészségügyi ellátásra lesz szüksége, azt az európai egészségbiztosítási kártya birtokában minden további nélkül igénybe veheti.

  További kérdések és válaszok a tervezett külföldi gyógykezelés English témájában

További segítségre van szüksége?

További segítségre van szüksége?

Nem találta meg a keresett információt? Megoldandó problémája adódott?

Kérjen tanácsot az Önt megillető uniós jogokkal kapcsolatban

Tagállami hatóságokkal kapcsolatos problémák megoldása