Navigointipolku

Jaa 
	Jaa Facebookissa
 
	Lähetä Twitteriin
 
	Jaa Google+:ssa
 
	Jaa LinkedInissa

Etukäteen suunniteltu hoito

Päivitetty : 12/2011

Oikeus hoitoon ulkomailla

FAQs Oikeus hoitoon ulkomailla

 • Voiko sairausvakuutuslaitokseni kieltäytyä antamasta lupaa ulkomailla annettavalle lääkärinhoidolle?

  KYLLÄ – Siinä tapauksessa, että voit saada samaa hoitoa omassa maassasi lääketieteellisin perustein hyväksyttäväksi katsottavan ajan sisällä.  Sairausvakuutuslaitoksesi on kuitenkin annettava lupa, jos oman maasi lakisääteinen terveydenhuoltojärjestelmä ei voi tuottaa hoitoa lääketieteellisin perustein hyväksyttäväksi katsottavan ajan sisällä ottaen huomioon sairautesi eteneminen ja terveydentilasi. Samoin lupa on annettava, jos sairausvakuutuksesi korvaa hoidon, johon haluat hakeutua, mutta hoitoa ei ole tarjolla omassa maassasi.

 • Olen lähdössä ulkomaille saamaan etukäteen suunniteltua lääkärinhoitoa, johon olen saanut luvan sairausvakuutuslaitokseltani. Miten paljon voin saada korvauksia?

  Jos olet jostain syystä maksanut hoitosi kustannukset kokonaan tai osittain itse, saat korvauksia hoitomaassasi sovellettavan asteikon mukaisesti. Jos korvaustaso hoitomaassasi on alhaisempi kuin kotimaassasi, kotimaasi vakuutuslaitos maksaa sinulle pyydettäessä erotuksen. Tästä huolimatta sinulle korvataan joka tapauksessa enintään itse maksamasi summa.

 • Eläkkeellä oleva äitini on tulossa toisesta EU-maasta luokseni muutamaksi kuukaudeksi. Äidille pitäisi tehdä leikkaus. Mistä muodollisuuksista meidän täytyy huolehtia, jotta leikkaus voidaan tehdä asuinmaassani?

  Jos äitisi asuu laillisesti jossakin EU-maassa, mutta haluaisi päästä hoitoon toisessa maassa, hänen on ensin pyydettävä omalta sairausvakuutuslaitokseltaan lupa saada hoitoa ulkomailla, jotta kustannukset voidaan korvata.  Jos hän joutuu ulkomailla ollessaan odottamattomaan kiireelliseen hoitoon, hän voi käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttiaan.

  Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä etukäteen sovitusta lääkärinhoidosta ulkomailla English

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?

Etkö löytänyt etsimääsi tietoa? Onko sinulla ongelma vailla ratkaisua?

Neuvontapalvelu kertoo oikeuksistasi EU:ssa

Apua julkisten elinten kanssa ilmenneiden ongelmien ratkaisuun