Διαδρομή πλοήγησης

Διαδώστε το 
	Μοιραστείτε το στο Facebook
 
	Μιλήστε γι` αυτό μέσω Twitter
 
	Διαδώστε το στο google+
 
	Μοιραστείτε το στο linkedIn

Προγραμματισμένη υγειονομική περίθαλψη

Επικαιροποίηση : 12/2011

Δικαιώματα πρόσβασης

FAQs Δικαιώματα πρόσβασης

 • Μπορεί ο ασφαλιστικός μου φορέας να αρνηθεί την έγκριση προγραμματισμένης ιατρικής περίθαλψης στο εξωτερικό;

  ΝΑΙ   - εάν η αγωγή που επιθυμείτε είναι διαθέσιμη στη χώρα σας εντός χρονικού διαστήματος που είναι ιατρικώς αποδεκτό.  Ωστόσο, ο ασφαλιστικός σας φορέας οφείλει να εγκρίνει την αγωγή εάν το εκ του νόμου προβλεπόμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας σας δεν μπορεί να παράσχει την περίθαλψη εντός ιατρικώς αποδεκτού χρονικού διαστήματος, λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης της υγείας σας και της εξέλιξης της ασθένειας σας, ή εάν η αγωγή που επιθυμείτε καλύπτεται από τον ασφαλιστικό σας φορέα, αλλά δεν είναι διαθέσιμη στην πατρίδα σας.

 • Πρόκειται να μεταβώ στο εξωτερικό για προγραμματισμένη ιατρική περίθαλψη που έχει εγκριθεί από τον ασφαλιστικό μου φορέα. Ποιο είναι το αναμενόμενο όριο επιστροφής εξόδων;

  Εάν για κάποιον λόγο έχετε καταβάλει οι ίδιοι όλα ή μέρος των εξόδων της ιατρικής περίθαλψης, το ποσό θα σας επιστραφεί στο ποσοστό που ισχύει στη χώρα όπου λάβατε την περίθαλψη. Εάν η επιστροφή των εξόδων στη χώρα όπου λάβατε την περίθαλψη είναι μικρότερη απ' ό,τι στην πατρίδα σας, ο ασφαλιστικός σας φορέας στη χώρα καταγωγής θα σας επιστρέψει, κατόπιν αιτήματός σας, τη διαφορά. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν θα σας επιστραφεί μεγαλύτερο ποσό από αυτό που καταβάλατε.

 • Η μητέρα μου, η οποία είναι συνταξιούχος, έρχεται από άλλη χώρα της ΕΕ για να μείνει μαζί μου για μερικούς μήνες. Χρειάζεται εγχείρηση. Τι χαρτιά πρέπει να συμπληρώσουμε για να μπορέσει να κάνει την εγχείρηση στη χώρα όπ

  Εάν η μητέρα σας είναι νόμιμη κάτοικος χώρας της ΕΕ, αλλά θα ήθελε να λάβει περίθαλψη σε άλλη χώρα της ΕΕ, πρέπει να ζητήσει από τον ασφαλιστικό της φορέα να εγκρίνει την ιατρική της περίθαλψη στο εξωτερικό, έτσι ώστε να της επιστραφούν τα έξοδα.   Σε περίπτωση έκτακτης περίθαλψης κατά την παραμονή της στο εξωτερικό, η μητέρα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας.

  Περισσότερες συχνές ερωτήσεις για τις προγραμματιζόμενες ιατρικές επισκέψεις στο εξωτερικό English

Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια;

Χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια;

Δεν βρήκατε τις πληροφορίες που ζητάτε; Έχετε κάποιο πρόβλημα που θέλετε να επιλύσετε;

Μάθετε για τα δικαιώματα που έχετε ως ευρωπαίος πολίτης

Προβλήματα με δημόσιες αρχές