Sti

Del på 
	Del på Facebook
 
	Send til Twitter
 
	Del på google+
 
	Del på linkedIn

Planlagt behandling

Opdateret : 12/2011

Ret til adgang

FAQs Ret til adgang

 • Kan min sygesikring afvise at godkende min planlagte behandling i udlandet?

  JA - hvis den behandling, du vil have, kan fås i dit hjemland inden for en lægeligt forsvarlig frist.  Sygesikringen skal dog godkende den, hvis det offentlige sundhedssystem ikke kan tilbyde behandlingen inden for en lægeligt forsvarlig frist på baggrund af din sundhedstilstand og udviklingen af din sygdom, eller hvis den behandling, du ønsker, er dækket af din sygesikring, men ikke kan fås i dit hjemland.

 • Jeg rejser til udlandet for at få planlagt behandling, som er godkendt af sygesikringen. Hvor meget kan jeg regne med at få refunderet?

  Hvis du af en eller anden grund selv har betalt alle eller en del af udgifterne til behandlingen, vil du få pengene refunderet efter den sats, der gælder i det land, hvor du fik behandlingen. Hvis der refunderes mindre i det land, hvor du fik behandlingen, end i dit hjemland, kan du søge din egen sygesikring om at refundere forskellen. Du vil dog aldrig få mere tilbage, end du faktisk har betalt.

 • Min mor er pensionist i et andet EU-land. Hun kommer på besøg i nogle måneder. Hun skal opereres. Hvilke formelle krav skal hun opfylde for at kunne blive opereret i det land, hvor jeg bor?

  Hvis din mor er lovligt bosat i ét EU-land, men gerne vil behandles i et andet, skal hun bede sin sygesikring om forudgående tilladelse til at få behandling i udlandet, så hun kan få udgifterne refunderet.  Hvis din mor bliver akut syg under et ophold i udlandet, kan hun bruge sit europæiske sygesikringskort.

  Flere spørgsmål og svar om planlagt behandling i udlandet English

Har du stadig brug for hjælp?

Har du stadig brug for hjælp?

Fandt du ikke de oplysninger, du ledte efter? Har du et problem, du skal have løst?

Få rådgivning om dine EU-rettigheder

Løs problemer med en offentlig myndighed