A szolgáltatás eszközei

Nyelvválasztás

Az EU zászlaja

Navigációs útvonal

Menü

Frissítve : 28/02/2017

Tervezett egészségügyi ellátás külföldön

Ha Ön az egyik uniós ország biztosítottja, jogosult arra, hogy gyógykezelésbenEnglish részesüljön a többi uniós országban, és hogy ugyanolyan feltételekkel és ugyanolyan áron jusson hozzá a szolgáltatáshoz, mint az adott ország lakosai.

Előfordulhat azonban, hogy egyes országok korlátozzák a hozzáférést az egészségügyi ellátás bizonyos típusaihoz. Ha meg szeretné tudni, hogy ott, ahol kezeltetni szeretné magát, létezik-e ilyen korlátozás, és ha igen, mely kezelések tekintetében, forduljon az ország nemzeti kapcsolattartó pontjához.

Ön arra is jogosult lehet, hogy egészségbiztosítója részben vagy teljesen fedezze a kezelése költségeit. További információkért látogasson el a tervezett gyógykezelés költségeiről és a költségtérítés feltételeiről szóló oldalunkra.

Ügyeljen arra, hogy a szociális biztonsági jogok gyakorlásához szükséges formanyomtatványok közül a megfelelőt igényelje.

A külföldi kezelés megszervezése

Hogyan találhat az EU egyik országának biztosítottjaként egy másik uniós tagállamban olyan kórházat, orvosi rendelőt vagy más egészségügyi intézményt, ahol megkaphatja az Ön számára szükséges gyógykezelést? Több lehetőség közül választhat:

Mielőtt kezelés céljából külföldre utazik:

Fontos tudnia, hogy más uniós országok egészségügyi rendszerei nem feltétlenül működnek ugyanúgy, mint az Ön hazájának egészségügyi rendszere, lehetnek eltérések.

Ha szeretne részletesen tájékozódni arról, milyen jogok illetik meg a különböző országokban, tekintse át az Európai Bizottság útmutatóit az egyes országok társadalombiztosítási rendszeréről.

Nyilvános konzultációk
    Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
    Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz