Navigációs útvonal

Frissítve : 29/04/2016

health

Tervezett egészségügyi ellátás külföldön

Ha Ön az egyik uniós ország biztosítottja, jogosult arra, hogy orvosi kezelésben English részesüljön a többi uniós országban, és hogy ugyanolyan feltételekkel és ugyanolyan áron jusson hozzá a szolgáltatáshoz, mint az adott ország lakosai.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyes országok korlátozzák a hozzáférést bizonyos típusú kezelésekhez, ha a kezelés iránti kereslet meghaladja a kezelést nyújtó szolgáltatók kapacitását. A nemzeti kapcsolattartó pont tájékoztatással tud szolgálni arról, hogy alkalmaz-e az adott ország ilyen korlátozást, és ha igen, mely kezelések tekintetében.

Elvileg Önnek ahhoz is joga van, hogy egészségbiztosítója részben vagy teljesen fedezze a kezelés költségeit. Erről részletesen a „Költségek és költségtérítés" rovatban tájékozódhat.

További információk a szociális biztonsággal kapcsolatos jogok gyakorlását megkönnyítő nyomtatványokról.

Hogyan találhat az EU egyik országának biztosítottjaként egy másik uniós tagállamban olyan kórházat, orvosi rendelőt vagy más egészségügyi intézményt, ahol megkaphatja az Ön számára szükséges gyógykezelést? Több lehetőség közül választhat:

Mielőtt kezelés céljából külföldre utazik:

Figyelem: előfordulhat, hogy a külföldi egészségügyi rendszer másképp működik, mint az Ön hazájának egészségügyi rendszere.

Hasznos tagállami címek és webhelyek.

EU-jogszabályok
Nyilvános konzultációk
Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz

Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz

Ebben az esetben: a 28 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc

Retour au texte en cours.