Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Opdateret : 25/04/2017

Spørgsmål og svar - Ægteskab

 • Jeg blev gift i et andet EU-land end der, hvor jeg er statsborger. Skal jeg registrere ægteskabet i mit hjemland?

  NEJ - Du kan godt bede om at få ægteskabet registreret i dit hjemland, men det er ikke obligatorisk. Når du blot har overholdt lovgivningen i det land, hvor du blev gift, anerkendes ægteskabet automatisk i hele EU - medmindre din ægtefælle er af samme køn. Så anerkendes det i øjeblikket kun af 7 EU-lande: Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Portugal, Spanien og Sverige.

 • Min forlovede og jeg bor begge i Slovakiet, og vi vil gerne gifte os i Italien, når vi rejser dertil på ferie. Har vi automatisk ret til at blive gift i et andet EU-land?

  NEJ - Det er op til de italienske myndigheder at afgøre, om I kan gifte jer dér. De vil normalt kun tillade dette, hvis I har en form for tilknytning til Italien – for eksempel hvis én af jer bor dér eller har italiensk statsborgerskab. Men hvis de tillader det, vil jeres ægteskab gælde i hele EU.

  Når I vender tilbage til Slovakiet, skal i sørge for at opdatere eventuelle officielle dokumenter, der viser jeres civilstand, på basis af jeres italienske vielsesattest.

Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning

  Få hjælp og rådgivning