Sti

Opdateret : 04/04/2016

family

Papirløst ægteskab

Hvis du bor sammen med din partner på stabil og kontinuerlig vis, har du visse EU-rettigheder, også selvom jeres partnerskab ikke er registreret ved nogen myndighed.

Hvis du flytter til et andet EU-land med din papirløse partner, skal dét land hjælpe ham eller hende med indrejse og ophold, hvis du kan bevise, at I bor sammen eller på anden måde bevise, at I har et langvarigt forhold. Det gælder uanset, om din partner er EU-borger.

I de EU-lande, der anerkender de papirløse ægteskaber, har du også rettigheder og forpligtelser med hensyn til ejendom, arv og underholdsbidrag efter separation.

Disse rettigheder er særligt vigtige for par af samme køn, da ikke alle EU-lande tillader dem at gifte sig eller på nogen måde registrere deres partnerskab.

De fleste EU-lande har dog ikke præcist defineret, hvordan du kan bevise et langvarigt forhold eller papirløst ægteskab.

Hvis I bor i et land, hvor I ikke kan blive gift (par af samme køn) eller indgå registreret partnerskab - eller hvis I vælger ikke at gifte jer eller registrere jeres partnerskab - kan én mulighed være at indgå en samlivskontrakt mellem jer, der fastsætter visse dele af jeres samliv.

I praksis kan det dog, selv med sådan en samlivskontrakt, stadig være svært at gøre dine rettigheder gældende.

Hvis der opstår uenigheder om ejendom, vil det normalt være loven i det land, hvor uenigheden opstod, der gælder.

Offentlige høringer
    Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
    Få hjælp og rådgivning

    I dette tilfælde de 27 EU-lande plus Island, Liechtenstein og Norge

    Retour au texte en cours.