Διαδρομή πλοήγησης

Από πού να ξεκινήσω

 • Χρειάζεται να έχω ειδικές δεξιότητες για να εργαστώ ως εθελοντής σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας;

  ΟΧΙ - Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Προτού ξεκινήσετε, θα παρακολουθήσετε επίσης σχετικά μαθήματα.

 • Θέλω να κάνω εθελοντική εργασία στο εξωτερικό. Πού μπορώ να βρω πληροφορίες και βοήθεια;

  Επικοινωνήστε με τον αρμόδιο εθνικό φορέα Deutsch English français ή το περιφερειακό κέντρο πόρων SALTO English όσον αφορά την εθελοντική εργασία στην Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρωμεσογειακή περιφέρεια.

  Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας Deutsch English français και στον οδηγό της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας English.

 • Θέλω να κάνω εθελοντική εργασία στην Ισπανία στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας. Χρειάζεται να μιλάω ισπανικά;

  ΟΧΙ - Εκτός αν για να τη συγκεκριμένη δουλειά που πρέπει να κάνετε απαιτούνται βασικές γνώσεις της γλώσσας. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα έχετε γλωσσική υποστήριξη. Έτσι θα μάθετε ασφαλώς λίγα ισπανικά.

 • Πρέπει να έχω ασφάλιση;

  ΝΑΙ - Αλλά ως εθελοντής στην Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία, δικαιούστε δωρεάν ασφάλιση. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον φορέα αποστολής.

 • Τι γίνεται αν δε μου αρέσει η δουλειά μου στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας; Μπορώ να το εγκαταλείψω;

  Αν βρίσκεστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, υπάρχουν τρόποι να καταγγείλετε τη συμφωνία εθελοντισμού, αλλά μόνον ως έσχατη λύση.

 • Πρέπει να πληρώσω για να συμμετάσχω σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας;

  ΟΧΙ - Η συμμετοχή σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας είναι δωρεάν.

 • Μπορούν οι χώρες της ΕΕ να επιτρέπουν την πρόσβαση στα εθνικά προγράμματα εθελοντισμού μόνο στους υπηκόους τους;

  ΝΑΙ - Τα εθνικά προγράμματα εθελοντισμού δεν είναι κατ’ ανάγκη ανοικτά σε πολίτες άλλων χωρών. Επικονωνήστε με τη διοργανώτρια αρχή για να μάθετε.

 • Θέλω να συμμετάσχω σε πρόγραμμα στην Ασία. Χρειάζομαι θεώρηση (βίζα);

  ΠΙΘΑΝΩΣ - Η συμμετοχή σε πρόγραμμα εθελοντισμού δεν σας απαλλάσσει από τους εθνικούς κανονισμούς για τις θεωρήσεις. Φροντίστε να ενημερωθείτε σχετικά!

Βοήθεια και Συμβουλές

Βοήθεια και Συμβουλές

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Μάθετε για τα δικαιώματα που έχετε ως ευρωπαίος πολίτης / Προβλήματα με δημόσιες αρχές