Kruimelpad

Bijgewerkt : 24/04/2017

In het buitenland studeren en studiebeurzen

Studeren in het buitenland met het Erasmus+ programma

Als student kun je via het Erasmus+ programma in het buitenland een deel van je studie doen of stage lopen.

Als je een deel van je studie in het buitenland wil doen, neem dan eerst contact op met je eigen universiteit.

Als je in het buitenland gaat studeren via Erasmus+:

  • betaal je geen inschrijvings- of collegegeld aan je gastuniversiteit
  • telt je studie in het buitenland volledig mee voor je universiteitsdiploma
  • krijg je een EU-beurs als tegemoetkoming voor de reis- en verblijfskosten.

Erkenning van je studieperiode in het buitenland

Je eigen universiteit is verplicht je studieperiode in het buitenland te erkennen voor het behalen van je diploma, op voorwaarde dat je het programma afwerkt dat van tevoren is afgesproken.

Gezamenlijke diploma's

Met Erasmus Mundus kun je je na het behalen van je master inschrijven voor een gezamenlijk programma van meer dan één universiteit in verschillende landen van de EU of soms zelfs daarbuiten. Je studeert of voert onderzoek uit in ten minste twee landen, en krijgt uiteindelijk een gezamenlijk of meer dan één diploma. De Erasmus Mundus-beurzen zijn bestemd voor studenten uit Europa en de rest van de wereld.

Interesse? Ga online na waar je met Erasmus Mundus een masterEnglish of doctoraatEnglish kunt behalen. Bezoek de website van het programma van je keuze voor informatie over toelatingseisen en de inschrijvingsperiode.

Partnerschappen buiten Europa

Erasmus Mundus-beurzen worden ook verleend voor partnerschappen met universiteiten van allerlei landen en regio's ter wereld.

Daardoor kunnen Europese studenten buiten Europa studeren en niet-Europeanen in de EU. Lees meer over partnerschappenEnglish met beurzen voor studenten van jouw land. Bezoek de website van een partnerschap voor meer informatie over het onderwijs, de toelatingseisen en de inschrijvingsperiode.

Ben je geïnteresseerd in de academische samenwerking tussen de EU en Australië, Japan, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea? Lees dan meer over het samenwerkingsprogrammaEnglish.

Bezoek het Bureau buitenland van je universiteit

Misschien doet je universiteit ook mee met andere internationale uitwisselingsprogramma's. Bij het buitenlandbureau (international office) van je universiteit vind je alle informatie over Erasmus+ en andere mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
Vraag hulp of advies