Sti

Opdateret : 26/05/2016

shopping

Moms - Omsætningsafgift

Betal moms i det land, du handler i

Når du handler som privatperson i EU, skal du kun betale moms én gang i det land, hvor du har foretaget købet.

Du kan medbringe alt, hvad du køber i et andet EU-land, uden at stoppe ved grænsen eller foretage en toldangivelse. Den eneste betingelse er, at det købte skal være til eget eller til din families brug og ikke til videresalg.

Undtagelse for teleydelser, radio- og tv-spredningstjenester og elektroniske tjenesteydelser

Fra den 1. januar skal alle teleydelser, radio- og tv-spredningstjenester og elektroniske ydelser beskattes i det land, hvor du er bosat (det land, hvor du er etableret eller har din bopæl eller dit sædvanlige opholdssted), og ikke i det land, hvorfra du købte tjenesten. Disse regler gælder for tjenesteydelser, der leveres både i og uden for EU.

Eksempel

Senta bor i Sverige og køber e-bøger fra en finsk bogsælger på nettet. Den finske leverandør skal pålægge hende svensk og ikke finsk moms.

Undtagelse for biler

Ved nye biler købt i et andet EU-land skal momsen betales i det land, hvor du indregistrerer bilen, dvs. i dit bopælsland.

En ny bil er en bil, der har kørt under 6 000 km ellerer mindre end seks måneder gammel. Denne momsordning gælder også for andre nye transportmidler såsom både og flyvemaskiner.

Ved brugte biler og andre brugte køretøjer købt af en privatperson er momsen allerede blevet betalt af den oprindelige køber i købslandet.

Du skal derfor ikke betale moms af en brugt bil, du har købt af en privatperson, hverken i det land, du køber den i, eller det land, du indregistrerer den i.

En " brugt bil" er over seks måneder gammel oghar kørt over 6 000 km.

Ved både nye og brugte biler skal du stadig betale den lokale indregistreringsafgifti dit bopælsland.

Læs mere om dine rettigheder, når du køber bil i et andet EU-land.

EU-lovgivning
 • English
 • English
Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning

  Få hjælp og rådgivning

  I dette tilfælde de 28 EU-lande plus Island, Liechtenstein og Norge

  Retour au texte en cours.