Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 30/10/2017

Hinnoittelu ja maksut

Kun olet ostamassa tavaraa tai palvelua, sinulle on ilmoitettava selvästi sen kokonaishinta, joka sisältää kaikki verot ja muut lisämaksut.

Verkko-ostosten yhteydessä sinun pitäisi pystyä erikseen osoittamaan, että ymmärrät olevasi tekemässä maksullista tilausta. Tätä varten sivustolla voi olla esimerkiksi painike.

Lisämaksut: kortin tai muun maksuvälineen käytöstä aiheutuvat kulut

Jos myyjä perii sinulta lisämaksun tietyn maksuvälineen, kuten luottokortin, käytöstä, tämä maksu ei saa ylittää maksusi käsittelyn todellisia kustannuksia. Joissakin maissa tällaiset lisämaksut voivat olla kiellettyjä.

Maksut lisäpalveluista

Kaikki myyjän ehdottamat maksulliset lisäpalvelut, kuten pikatoimitus, lahjapaketointi tai matkavakuutus, edellyttävät ostajan nimenomaista suostumusta.

Myyjä ei saa laskuttaa sinua näistä palveluista, jollet ole erikseen valinnut niitä. Myyjän verkkosivuilla oleva valmiiksi täytetty valintaruutu ei riitä suostumukseksi. Jos sinulta on peritty maksu tällaisen ruudun perusteella, sinulla on oikeus saada rahasi takaisin.

Esimerkkitapaus

Puolalainen Ewa osti verkkokaupasta kirjoja, mutta hänen luottokortiltaan veloitettu summa oli suurempi kuin loppusumma, jonka myyjä oli ilmoittanut verkkokauppansa sivustolla.

Koska EU:n säännöt velvoittavat myyjän ilmoittamaan oikeat ja täydelliset hintatiedot ennen kuin asiakas tekee ostoksen verkossa, Ewa ilmoitti asiasta sekä kyseiselle yritykselle että Puolan viranomaisille. Viranomaisten puututtua asiaan Ewalle palautettiin osuus, joka oli veloitettu häneltä väärin perustein.

Hintasyrjintä

Kun EU-kansalainen on ostamassa tuotetta tai palvelua toisesta EU-maasta, häneltä ei saa pelkän kansallisuuden tai asuinmaan perusteella periä korkeampia hintoja kuin paikallisilta. Joskus hintaerot voivat olla perusteltuja, jos ne perustuvat objektiivisiin kriteereihin eivätkä kansallisuuteen.

Esimerkkitapaus

Joskus hintaeroille on hyvä syy

Hollantilainen Bart oli käymässä ystävänsä luona Saksassa ja meni uimaan uimahalliin. Häneltä perittiin korkeampi pääsymaksu kuin paikallisilta. Bart jäi miettimään, oliko kyse laittomasta hintasyrjinnästä.

Tässä tapauksessa hintaero on perusteltu. Uimahalli on kunnan ylläpitämä ja sen toimintaa rahoitetaan kunnallisveroilla, joten paikkakunnan omat asukkaat ovat jo maksaneet osan uimahallin ylläpitokustannuksista ja pääsevät siksi uimaan edullisemmin.

Esimerkkitapaus

Ostajalta ei saa periä korkeampaa hintaa pelkästään hänen asuinmaansa perusteella

Tanskalainen Hilda halusi vuokrata auton Espanjasta kesälomansa ajaksi. Hän valitsi sopivan auton espanjalaisen autonvuokrausfirman sivustolta. Mutta kun hän kirjoitti varauslomakkeeseen tanskalaisen osoitteensa, hän huomasi, että vuokra-autosta perittävä hinta oli noussut 140 eurolla.

Hilda valitti hintasyrjinnästä Euroopan kuluttajakeskuksen Tanskan-toimistoon. Kuluttajakeskus vaati autonvuokrausfirmaa muuttamaan sivustonsa EU-sääntöjen mukaiseksi.

Matkalippujen hinnoittelusäännöt

EU:n hinnoittelusääntöjä sovelletaan myös silloin, kun myydään lento-, juna- tai muita matkalippuja asiakkaalle joko henkilökohtaisesti tai automaatin tai verkon kautta. Toisin sanoen myös matkalippuja ostettaessa kaikkien verojen ja maksujen pitää sisältyä kokonaishintaan varaus- ja ostotapahtuman alusta asti. Näin ostajan on helpompi vertailla eri matkanjärjestäjien ja -välittäjien hintoja. 

Myös kaikki valinnaiset lisämaksut (kuten matkavakuutus) on ilmoitettava selvästi, ja ostajan on voitava hyväksyä ne vapaaehtoisesti.

Jos havaitset epäselvää hinnoittelua lentolippujen oston yhteydessä, voit ilmoittaa asiasta kansallisille viranomaisille EU-maassa, jossa asut.

Julkiset kuulemismenettelyt
    Tarvitsetko asiantuntija-apua?
    Apua ja neuvontaa