Cale de navigare

Actualizare : 16/06/2016

shopping

Acces la internet

Conexiunea internet

Oriunde v-ați afla în UE trebuie să puteți beneficia, la un preț accesibil, de servicii de comunicații electronice de bună calitate, inclusiv de acces de bază la internet. Trebuie să existe cel puțin un furnizor de internet care să vă poată oferi acest serviciu. Este vorba despre așa-numitul principiu al „serviciilor universale".

Pentru detalii, contactați autoritățile naționale de reglementare English din țara dumneavoastră. Acestea vă vor pune în legătură cu furnizorul de servicii universale.

Caz real

Jack s-a mutat într-o zonă rurală retrasă din Scoția și a dorit să-și instaleze o conexiune de internet în noua sa locuință. A contactat mai multe companii, dar toate i-au spus că rețeaua lor nu acoperă zona în care locuiește. În cele din urmă, Jack a aflat care este furnizorul de servicii universale pe teritoriul Scoției. S-a adresat acestuia și a putut beneficia de internet la noul său domiciliu.

Abonarea la servicii de internet

Furnizorul de internet trebuie să vă ofere informații despre:

  • prețurile, tarifele și taxele aplicabile, inclusiv opțiuni și pachete
  • clauze și condiții standard
  • calitatea serviciului (ex. viteza de descărcare).

Caz real

Laura din România își dorea să aibă conexiune la internet acasă, dar nu era prea sigură cu privire la calitatea serviciilor oferite de diverse pachete.

Din fericire, așa cum prevede legea, toți prestatorii de servicii prezentau detalii suficiente pe site-urile lor. Mai mult decât atât, Laura a fost în măsură să obțină informații suplimentare din partea autorităților naționale de reglementare pentru comunicațiile electronice.

Furnizorul de internet trebuie, de asemenea:

  • să vă anunțe, din timp, dacă dorește să modifice contractul (ex. să mărească prețurile)
  • să vă permită să vă retrageți din contract fără a suporta penalități, dacă nu acceptați noile condiții
  • să vă ofere posibilitatea de a încheia contractul pe o perioadă minimă rezonabilă - un contract pe o perioadă inițială care să nu depășească 12 luni; contractele cu durată minimă de peste 2 ani sunt ilegale.

Caz real

Eric și-a dorit să aibă conexiune la internet în apartamentul său din Londra, unde urma să rămână timp de un an pentru a participa la un schimb universitar. A contactat mai mulți furnizori, dar i s-a spus că abonamentele la internet pot fi încheiate doar pe perioade minime de 2 ani.

După ce a consultat autoritatea națională în domeniul comunicațiilor electronice și a aflat mai multe despre drepturile pe care le are, Eric a contactat din nou furnizorii și a reușit să încheie un contract cu durata de numai 1 an.

Sprijin special pentru utilizatorii cu dizabilități

Dacă sunteți utilizator cu dizabilități, aveți acces la aceleași servicii și la aceiași furnizori ca marea majoritate a consumatorilor.

De asemenea, puteți beneficia de dispozitive speciale de accesibilitate oferite de furnizor, cum ar fi un software de mărire a caracterelor sau un cititor de ecran, în cazul în care aveți deficiențe de vedere.

Autoritățile naționale de reglementare English vă pot oferi mai multe detalii despre aceste drepturi privind accesibilitatea.

Caz real

Véronique, care locuiește în Franța, are deficiențe parțiale de vedere și are nevoie de ajutor special pentru a citi pe internet.

La sugestia unui prieten, ea a contactat furnizorul de servicii universale din Franța și l-a întrebat dacă ar putea beneficia de un cititor de ecrane. Acesta i-a pus la dispoziție lui Véronique software-ul de care avea nevoie.

Consultaţii publice
Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
Solicitați sprijin și consiliere