Διαδρομή πλοήγησης

Επικαιροποίηση : 20/11/2015

shopping

Πρόσβαση και χρήση επιγραμμικών υπηρεσιών

Σύνδεση με το Διαδίκτυο

Στην ΕΕ έχετε δικαίωμα στην παροχή βασικών, οικονομικά προσιτών και ποιοτικών επιγραμμικών υπηρεσιών από το σπίτι σας.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 1 πάροχος  στη χώρα σας, ο οποίος μπορεί να σας προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, ο φορέας αυτός είναι γνωστός ως "πάροχος καθολικής υπηρεσίας".

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές English στη χώρα σας. Θα σας φέρουν σε επαφή με τον πάροχο καθολικής υπηρεσίας στη χώρα σας.

Μια αληθινή ιστορία

O Τζακ μετακόμισε σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Σκωτίας και ήθελε να έχει σύνδεση με το Διαδίκτυο στη νέα του κατοικία. Αφού διάφοροι πάροχοι του είπαν ότι το δίκτυό τους δεν κάλυπτε την περιοχή του, τελικά βρήκε ποιος ήταν ο πάροχος καθολικής υπηρεσίας στη Σκωτία. Ήλθε σε επικοινωνία με τη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία τον συνέδεσε τελικά με το Διαδίκτυο.

Ειδική στήριξη για χρήστες με αναπηρία

Αν είστε χρήστης με αναπηρία, έχετε δικαίωμα στην επιλογή παρόχου και σε υπηρεσίες ισοδύναμες με αυτές που απολαύουν οι περισσότεροι καταναλωτές.

Επίσης, ενδεχομένως δικαιούστε ειδικές συσκευές προσβασιμότητας τις οποίες προσφέρει ο πάροχός σας, όπως, π.χ. μεγεθυντικό λογισμικό ή εκφωνητή κειμένου οθόνης, αν έχετε προβλήματα όρασης.

Οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές English σας μπορούν ενδεχομένως να σας ενημερώσουν λεπτομερέστερα για παρόμοια δικαιώματα προσβασιμότητας.

Μια αληθινή ιστορία

Η Βερονίκ από τη Γαλλία, έχει προβλήματα όρασης και χρειάζεται ειδική βοήθεια για να διαβάσει ιστότοπους.

Τυχαία έμαθε για τα δικαιώματά της και επικοινώνησε με τον Γάλλο πάροχο καθολικής υπηρεσίας για να ρωτήσει πώς μπορεί να λάβει έναν εκφωνητή κειμένου. Ο πάροχος έδωσε στη Βερονίκ το λογισμικό που χρειαζόταν.

Προστασία δεδομένων και ασφάλεια

Τα προσωπικά σας δεδομένα πρέπει να προστατεύονται επαρκώς.

Δικαιούστε να:

  • τηρείστε ενήμεροι σε περίπτωση που πρόσωπα ή εταιρείες διατηρούν προσωπικά σας δεδομένα στα αρχεία τους (ιστότοποι, βάσεις δεδομένων, πάροχοι υπηρεσιών, κ.λπ.)
  • διορθώνετε ή να διαγράφετε ελλιπή ή ανακριβή προσωπικά σας δεδομένα 
  • τηρείστε πλήρως ενήμεροι και να δίνετε τη συγκατάθεσή σας όταν ένας ιστότοπος επιθυμεί να αποθηκεύσει και να ανακαλέσει πληροφορίες από τον υπολογιστή σας ή να σας παρακολουθεί όταν είστε συνδεδεμένοι
  • έχετε απόρρητη ηλεκτρονική επικοινωνία (π.χ. ηλεκτρονικά μηνύματα)
  • τηρείστε ενήμεροι σε περίπτωση που τα προσωπικά σας δεδομένα που διατηρεί πάροχος υπηρεσιών, χαθούν, κλαπούν ή δημοσιοποιηθούν με άλλον τρόπο, και κινδυνεύει να θιγεί το ιδιωτικό σας απόρρητο 
  • μην λαμβάνετε ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία (σπαμ).

Για να μάθετε πώς ακριβώς προστατεύονται τα προσωπικά σας δεδομένα, απευθυνθείτε στην εθνική αρχή προστασίας δεδομένων English.

Μια αληθινή ιστορία

Η Μαρία από την Ισπανία περνά πολλές ώρες συνομιλώντας με φίλους στο Διαδίκτυο. Αλλά παρακολουθώντας κάποιες περιπτώσεις που παρουσιάστηκαν στις ειδήσεις, άρχισε να ανησυχεί μήπως ο πάροχός της παρακολουθεί τα μηνύματά της.

Μια γρήγορη ματιά στον ιστότοπο της ισπανικής αρχής προστασίας δεδομένων καθησύχασε την Μαρία η οποία ενημερώθηκε για το δικαίωμά της στην εμπιστευτικότητα όταν είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, για το τι μπορεί ή όχι να κάνει ο πάροχός της με τα προσωπικά της δεδομένα, αλλά και για άλλα πρακτικά θέματα όπως η χρήση των κούκις.

Δημόσιες διαβουλεύσεις
    Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
    Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές