Navigacijska pot

Posodobitev : 20/11/2015

shopping

Hipotekarni krediti

Hipotekarni krediti

Banke v drugi državi EU pri obravnavi vlog za stanovanjsko posojilo poslovno odločitev o odobritvi kredita sprejmejo na podlagi profila tveganja. Pri pridobivanju hipotekarnega kredita sta pogosto ovira država prebivališča prosilca ali država nepremičnine, na katero želite vzeti hipoteko.

Banke pogosto nočejo odobriti hipotekarnega kredita za nepremičnino, ki se nahaja v drugi državi, ali osebam, ki imajo vir dohodka ali stalno prebivališče zunaj države, v kateri ima banka sedež.

O takšnih omejitvah pri posojilih banke odločajo same. Vendar pa v skladu s splošnim načelom nediskriminacije na podlagi državljanstva banke ne smejo diskriminirati državljanov EU na podlagi njihovega državljanstva.

Praktični primer

Pozanimajte se pri svoji banki o posojilnih pogojih pri nakupu nepremičnine v tujini

Ismail je prodal svoje stanovanje v Franciji, ker je dobil novo službo v Veliki Britaniji. Pri svoji banki v Franciji je zaprosil za posojilo za nakup stanovanja v Veliki Britaniji.

Banka mu posojila ni odobrila, ker je kot zavarovanje želel zastaviti nepremičnino zunaj Francije.

Banka se lahko sama odloči, ali bo odobrila posojilo ali ne, če stranka kot zavarovanje ponudi nepremičnino v tujini. Za številne banke je namreč to preveliko tveganje, če posojilojemalec ne bi zmogel več odplačevati posojila.

 

 

Javna posvetovanja
    Potrebujete pomoč podporne službe?
    Pomoč in svetovanje

    V tem primeru 28 držav EU + Islandija, Lihtenštajn in Norveška

    Retour au texte en cours.