Cale de navigare

Actualizare : 20/11/2015

shopping

Credite ipotecare

Credite ipotecare

Dacă faceți o cerere de împrumut ipotecar la o bancă din altă țară a UE, aceasta va lua o hotărâre comercială pe baza profilului de risc al creditului. Țara de reședință sau locul în care se situează proprietatea care urmează a fi ipotecată ar putea ridica unele probleme în momentul solicitării împrumutului.

Băncile refuză deseori să acorde credite persoanelor care doresc să cumpere proprietăți în altă țară sau persoanelor ale căror surse de venituri sau locuri de reședință nu se află în țara în care este situată banca.

Băncile au libertatea de a decide în acest sens. Cu toate acestea, în conformitate cu principiul general al nediscriminării pe motiv de cetățenie sau naționalitate, ele nu pot face o discriminare între cetățenii UE pe motive de naționalitate.

Caz real

Cereți informații despre politica băncii cu privire la cumpărarea de proprietăți în afara granițelor naționale

Pentru că obținuse un loc de muncă în Regatul Unit, Ismail și-a vândut apartamentul din Franța. S-a hotărât apoi să solicite un împrumut băncii sale din Franța pentru a cumpăra un apartament în Regatul Unit.

Banca nu a acceptat să-i acorde împrumutul în condițiile în care garanția folosită de Ismail era o proprietate situată în afara Franței.

Banca este liberă să accepte sau nu acordarea unui împrumut pentru care se folosește drept garanție un bun situat în altă țară. Multe bănci consideră că și-ar asuma un risc prea mare în cazul în care împrumutul nu este rambursat.

 

 

Consultaţii publice
    Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
    Solicitați sprijin și consiliere

    În acest caz, cele 28 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein și Norvegia

    Retour au texte en cours.