Navigációs útvonal

Frissítve : 20/11/2015

shopping

Jelzálogkölcsönök

Jelzálogkölcsönök

Ha Ön egy másik EU-tagországban jelzáloghitelt szeretne felvenni, a bank gazdasági alapon dönt arról, hogy elfogadja-e az Ön kérvényét. A hitelkérelem elbírálása céljából kockázati profil készül. A jelzáloghitel megszerzése gyakran nehéznek bizonyulhat annak függvényében, melyik országban lakik a kérelmező, illetve hol található a kérdéses ingatlan.

A bankok sokszor elutasítják a jelzáloghitel-kérelmet, ha a megterhelni kívánt ingatlan másik országban fekszik, illetve ha az igénylő nem ugyanabban az országban lakik, vagy részesül jövedelemben, ahol a bank működik.

A pénzintézetek szabadon határozhatják meg, milyen korlátok között hajlandóak hitelt nyújtani, a diszkriminációmentesség általános elve alapján azonban nem gyakorolhatnak hátrányos megkülönböztetést más uniós tagországok lakosaival szemben az érintettek állampolgársága alapján.

Konkrét eset

Érdemes megérdeklődni, milyen kockázati politikát folytat a bank a külföldi ingatlanok vonatkozásában

Amikor új állást talált magának az Egyesült Királyságban, Ismail eladta franciaországi lakását. Ezt követően bankkölcsönt akart felvenni Franciaországban, hogy a pénzből lakást vegyen magának az Egyesült Királyságban.

A bank nem volt hajlandó számára a kért kölcsönt megadni, mivel Ismail külföldön fekvő ingatlant akart fedezetül használni.

A bankok teljes mértékben szabadon dönthetnek arról, elfogadnak-e külföldi vagyontárgyat kölcsönbiztosítékul. Sokan közülük úgy találják, hogy ez a fajta fedezet elfogadhatatlanul nagy kockázatot jelent késedelmes hiteltörlesztés, illetve nemfizetés esetén.

 

 

EU-jogszabályok
Nyilvános konzultációk
    Tanácsra vagy segítségre van szüksége?
    Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz

    Ebben az esetben: a 28 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia

    Retour au texte en cours.