Navigointipolku

Päivitetty : 20/11/2015

shopping

Asuntolainat

Asuntolainat

EU-maissa pankit päättävät liiketoiminnallisin perustein ja haetun lainan riskiprofiilin perusteella, hyväksyvätkö ne lainahakemuksen. Asuinmaastasitai lainoitettavan asunnon sijaintimaasta voi toisinaan kuitenkin aiheutua vaikeuksia asuntolainan saamiseen.

Pankit kieltäytyvät usein myöntämästä lainaa toisessa maassa sijaitsevan asunnon ostamista varten tai henkilölle, jonka työ- tai asuinmaa on eri kuin pankin sijaintimaa.

Pankeilla on täysi vapaus rajoittaa lainanantoaan tällä tavoin. Niiden on kuitenkin noudatettava EU:n yleistä periaatetta, jonka mukaan EU-kansalaista ei saa syrjiä hänen kansalaisuutensa perusteella.

Esimerkkitapaus

Kysy pankistasi, miten siellä suhtaudutaan ulkomailla sijaitsevien asuntojen muodostamaan riskiin

Ismail oli aloittamassa uudessa työpaikassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joten hän myi Ranskassa sijaitsevan asuntonsa. Tämän jälkeen hän yritti hakea ranskalaisesta pankistaan lainaa ostaakseen asunnon Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Pankki ei ollut halukas myöntämään lainaa, jonka takuuna olisi käytetty Ranskan ulkopuolella sijaitsevaa kiinteistöä.

Pankki saa päättää vapaasti, myöntääkö se lainan, jonka takuuna on toisessa maassa sijaitsevaa omaisuutta. Useimpien pankkien mielestä riski on liian suuri, jos laina jää maksamatta.

 

 

EU-lainsäädäntö
Julkiset kuulemismenettelyt
    Tarvitsetko asiantuntija-apua?
    Apua ja neuvontaa

    Tässä tapauksessa EU:n 28 jäsenmaata sekä Norja, Islanti ja Liechtenstein.

    Retour au texte en cours.