Cale de navigare

Left navigation

Additional tools

 • RSS Feed

Căutați materiale didactice despre Uniunea Europeană?

Teachers corner logo

Atunci ați ajuns în locul potrivit! Spațiul profesorului conține tot felul de materiale pentru diferite grupe de vârstă. Indiferent dacă doriți să îi învățați pe elevii dvs. despre ceea ce face UE, despre cum a apărut aceasta și despre cum acționează sau dacă doriți să dezbateți politicile UE mai detaliat, aici veți găsi o mulțime de surse de inspirație.

 • Până la 9 ani

  „Uniţi în diversitate”

  Broşură distractivă care prezintă copiilor informaţii despre diversitatea Uniunii Europene. O puteţi utiliza pentru a explica moneda euro sau pentru a-i ajuta pe elevi să descopere patrimoniul cultural, ştiinţific şi natural al ţărilor care formează Uniunea Europeană.

 • 9-12 ani

  Să descoperim Europa!

  O excursie plină de culoare prin Europa, cuprinzând istorie, geografie și alte subiecte.

 • 12-15 ani

  Europa. Revistă informativă pentru tineri

  «Europa se află altundeva.» Ideea unei «Europe» separate de viaţa cetăţenilor este uzuală dar greşită. Prezenta broşură, destinată elevilor între 13 şi 18 ani, arată cum funcţionează UE pentru noi toţi.”

 • Peste 15 ani

  Drepturile consumatorilor

  Învățați-i pe elevii dumneavoastră să dobândească abilitățile practice de consumatori de care au nevoie în viața de zi cu zi! Site-ul Consumer Classroom conține o mulțime de resurse din care profesorii se pot inspira. Acestea tratează diverse teme, de la platformele de socializare la cetățenie și drepturile consumatorilor.

Poţi surprinde Europa în fotografii Instagram?

Până în noiembrie 2014, trimite lunar fotografii Instagram pe diferite teme europene şi ai şansa de a câştiga o excursie la Bruxelles şi de a-ţi vedea fotografia câştigătoare expusă! În fiecare lună vom avea o nouă temă şi un nou câştigător.

Vezi aici care este tema de luna aceasta!

#
#

Ce înseamnă o „Uniune Europeană extinsă” pentru tine?

Cum poate UE să înveţe din trecut, ca să se pregătească mai bine pentru viitor? Ce înseamnă o Uniune Europeană extinsă pentru tine? Ai şansa de a câştiga o excursie la Bruxelles şi un e-reader! Scrie un articol sau o postare pe blog în care să-i spui Comisiei Europene părerea ta.

Află mai multe!

#
#

Consultați cele mai bune materiale didactice ale noastre

Cele mai bune materiale pentru elevii de școală primară, de gimnaziu sau de liceu, selectate de experți în educație din întreaga Europă.

Jucați jocuri UE

Jocuri și quiz-uri UE pentru copii de la 6 la 16 ani în Colțul copiilor.

Rețea online

E-twinning este o platformă gratuită și sigură prin intermediul căreia profesorii din Europa să interacționeze, să dezvolte proiecte de colaborare și să facă schimb de informații.

Participați la un program școlar UE

Erasmus+: programul UE pentru educație, formare, tineret și sport .

Concurați în toată Europa

Premii și concursuri pentru elevi din UE.

Vizitați UE

Informații privind modul de organizare a unei vizite într-una dintre instituțiile UE.

Obțineți informații în zona dvs.

Europe Direct. Centre de informare privind UE în Europa.

Ultima actualizare: 11/04/2014
Aviz juridic | Noutăţi pe site-ul EUROPA | Glosar | Despre EUROPA | Întrebări frecvente | Căutare | Contact | Începutul paginii