Διαδρομή πλοήγησης

Left navigation

Additional tools

 • RSS Feed

Αναζητάτε εκπαιδευτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Teachers corner logo

Βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Η γωνιά των εκπαιδευτικών περιέχει πληθώρα υλικών για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Είτε θέλετε να διδάξετε στους μαθητές τι κάνει η ΕΕ, πώς ξεκίνησε και πώς λειτουργεί είτε να συζητήσετε για τις πολιτικές της ΕΕ με περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ θα βρείτε πληθώρα υλικών που θα σας εμπνεύσουν.

 • Έως 9 ετών

  Ενωμένοι στην πολυμορφία

  Διασκεδαστικό φυλλάδιο που εξοικειώνει τα παιδιά με την έννοια της πολυμορφίας στην ΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να εξηγήσουν στα παιδιά το ευρώ και για να τα μυήσουν στην πολιτιστική, επιστημονική και φυσική κληρονομιά των χωρών που συνθέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 • 9-12 ετών

  Ας εξερευνήσουμε την Ευρώπη

  Ένα ταξίδι στην Ευρώπη, γεμάτο χρώμα, που μιλάει για την ιστορία, τη γεωγραφία και όλα τα ενδιάμεσα.

 • 15 ετών και πάνω

  Ευρώπη.Το περιοδικό γνώσεων για νέους

  ‘Η Ευρώπη βρίσκεται κάπου αλλού’. Η ιδέα ότι ‘η Ευρώπη’ δεν έχει σχέση με τις ζωές των Ευρωπαίων είναι λάθος. Αυτό το περιοδικό, για μαθητές ηλικίας 13 - 18 ετών, δείχνει πώς εργάζεται η ΕΕ για όλους μας.»

 • 15+ ετών

  Αγωγή του καταναλωτή

  Βοηθήστε τους μαθητές σας να αποκτήσουν τις πρακτικές δεξιότητες καταναλωτή που χρειάζονται στην πραγματική ζωή! Ο δικτυακός τόπος αγωγής του καταναλωτή περιλαμβάνει πλήθος πηγών που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για καθηγητές – σχετικά με ζητήματα που αφορούν από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έως την ιθαγένεια και τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Εσύ μπορείς να κάνεις «Instagram» για την Ευρώπη;

Κάθε μήνα μέχρι το Νοέμβριο 2014, στείλε «Instagram» με διάφορα Ευρωπαϊκά θέματα για να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και να δεις τη φωτογραφία σου να προβάλλεται ως νικήτρια! Θα υπάρχει νέο θέμα – και νέος νικητής – κάθε μήνα.

Δες το θέμα αυτού του μήνα εδώ!

#
#

Τι σημαίνει για σένα μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση;

Πώς μπορεί η ΕΕ να πάρει μαθήματα από το παρελθόν ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για το μέλλον; Τι σημαίνει για σένα μια διευρυμένη ΕΕ; Για να έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες και μια συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-reader), πες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη γνώμη σου με ένα άρθρο ή σε ένα blog.

Μάθε περισσότερα!

#
#

Δείτε το καλύτερο εκπαιδευτικό υλικό μας

Το καλύτερο υλικό για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει επιλεγεί από ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη.

Παίξτε παιχνίδια για την ΕΕ

Παιχνίδια και κουίζ για την ΕΕ για παιδιά από 6 μέχρι 16 χρονών στη Γωνιά του παιδιού.

Ηλεκτρονικό δίκτυο

Το E-twinning είναι μια δωρεάν και ασφαλής πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, για να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες στην Ευρώπη.

Πάρτε μέρος σε σχολικό πρόγραμμα της ΕΕ

Erasmus+: πρόγραμμα της ΕΕ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία, και τον Αθλητισμό.

Διαγωνιστείτε στην Ευρώπη

Βραβεία και διαγωνισμοί για μαθητές στην ΕΕ.

Επισκεφτείτε την ΕΕ

Πληροφορίες για την οργάνωση επίσκεψης σε ένα από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Η ενημέρωση δίπλα σας

Europe Direct. Υπηρεσίες πληροφόρησης για την ΕΕ σε όλη την ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2014
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου | Νεότερα στον EUROPA | Ευρετήριο | Σχετικά με τον EUROPA | Συχνές ερωτήσεις | Αναζήτηση | Επικοινωνία | Αρχή σελίδας