Навигационна пътека

Left navigation

Additional tools

 • RSS Feed

Търсите учебни материали за Европейския съюз?

Teachers corner logo

Значи сте попаднали на правилното място! Кътът на учителя съдържа всякакви видове материали за различни възрастови групи. Независимо дали искате да помогнете на учениците си да научат повече за ЕС, как е поставено началото му и как функционира, или да обсъдите по-подробно политиките на ЕС в, тук ще откриете голямо вдъхновение...

 • до 9 години

  Единни в разнообразието

  Забавна книжка, посветена на многообразието в ЕС. Учителите могат да я използват, за да обяснят еврото и да запознаят децата с културното, научното и природното наследство на страните, които образуват Европейския съюз.

 • 9-12 години

  Да опознаем Европа!

  Цветно пътешествие из Европа, което обхваща история, география и още много полезна информация.

 • 12-15 години

  Младежко познавателно списание „Европа“

  „Европа се намира някъде другаде.“ Схващането, че „Европа“ е нещо отделно от живота на обикновените европейци, е често срещано, но погрешно. Списанието, насочено към учениците на възраст между 13 и 18 години, показва как ЕС работи за всички нас.“

 • Над 15 години

  Класна стая за потребители

  Осигурете на своите ученици практическите потребителски умения, от които се нуждаят в реалния живот! Уебсайтът „Класна стая за потребители“ съдържа набор от ресурси за вдъхновяване на учители — по въпроси, вариращи от социални медии до гражданство и права на потребителите.

Можете ли да  „Инстаграм-нете Европа?“

Изпратете ни Инстаграми на различни Европейски теми и може да спечелите пътуване до Бруксел и да видите вашата печеливша снимка  на изложението. Всеки месец ще има нова тема и нов победител.

Вижте темата на месеца тук!

#
#

Какво означава за теб разширен Европейски Съюз ?

Как Европейският Съюз може да се научи от миналото, за да се потготви за бъдещето? Какво означава за теб разширен Европейски Съюз? За да спечелиш пътуване до Брюксел и четец за електронни книги, разкажи на Европейската Комисия какво е твоето мнение чрез статия или пост в блог.

Научeте повече!

#
#

Вижте нашите най-добри учебни материали

Най-добрите материали, предназначени за учениците от началните и средните училища, подбрани от експерти по образованието от цяла Европа.

Играйте игри за ЕС

Игри и викторини за ЕС, предназначени за деца на възраст от 6 до 16 години, в Детския кът.

Онлайн мрежа

E-twinning е свободна и защитена платформа, в която учителите могат да се свързват помежду си, да развиват съвместни проекти и да споделят идеи в Европа.

Участвайте в програма на ЕС за училищата

„Еразъм+“: програма на ЕС в областта на образованието, обучението, младежта и спорта.

Участвайте в конкурси в цяла Европа

Награди и конкурси на ЕС за ученици.

Посетете ЕС

Информация за това как да организирате посещение до една от институциите на ЕС.

Получете информация близо до Вас

Europe Direct. Информационни центрове на ЕС в цяла Европа.

Последна актуализация: 11/04/2014
Правна информация | Ново на сайта EUROPA | Показалец | За EUROPA | Често задавани въпроси | Търсене | За контакти | Начало на страницата