Lärarrummet

Homepage

Homepage

Söker du efter inspirerande utbildningsmaterial om EU?

Då har du hamnat rätt! Lärarrummet innehåller material för olika åldersgrupper. Oavsett om du vill lära dina elever vad EU gör, hur det började och hur det fungerar, eller debattera EU:s politik i detalj, hittar du massor av inspiration här.
Teachers corner logo

Europaåret för kulturarv 2018

Under 2018 firar vi vår kulturella mångfald i Europa på europeisk, nationell, regional och lokal nivå. Syftet med Europaåret för kulturarv är att få fler människor att upptäcka och engagera sig i Europas kulturarv och att stärka känslan av att vi alla tillhör en europeisk gemenskap. Europaårets motto är ”Vårt kulturarv: där historien möter framtiden”.


 

 

Generation €uro Students’ Award

Vad vet du om euron? Testa dina kunskaper och vinn en resa till Frankfurt där du får träffa chefen för ECB.

eu60sv

60 år av fred, demokrati och solidaritet

Den 25 mars 1957 undertecknade sex länder (Belgien, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna och Tyskland) Romfördraget och skapade Europeiska ekonomiska gemenskapen, föregångaren till Europeiska unionen. I år fyller Romfördraget 60 år

Du vill kanske passa på att hålla en särskild lektion om EU:s historia och om några av de möjligheter som EU innebär för unga. Här har vi samlat lite material som du kan använda.

För elever mellan 9 och 12 år:

För elever från 12 år:

  • Europa i ett nötskal
    Du kan använda presentationen (bilderna 4–13) eller broschyren (sidorna 2 och 3)

För elever från 15 år:

Annat diskussionsunderlag:

Den här informationen kan användas för att diskutera situationen i dag och EU:s framtid. Har grundarnas förhoppningar och drömmar infriats? Vilka är dina elevers drömmar om Europa för de kommande tio åren?

Homepage