Lärarrummet

Homepage

Homepage

Söker du efter inspirerande utbildningsmaterial om EU?

Då har du hamnat rätt! Lärarrummet innehåller material för olika åldersgrupper. Oavsett om du vill lära dina elever vad EU gör, hur det började och hur det fungerar, eller debattera EU:s politik i detalj, hittar du massor av inspiration här.
Teachers corner logo

Tror du att du har det som krävs för att ta plats i regissörsstolen?

Då vill vi att du hör av dig. EU ger unga filmskapare chansen att göra en egen #EuandME-kortfilm. Fem vinnare får ett bidrag på 7 500 euro var och dessutom mentorstöd av en ledande europeisk regissör för att få hjälp att förverkliga sina idéer.
 

Vill du ge dig ut på ett livslångt äventyr tack vare dina språkkunskaper? 

Missa inte Juvenes Translatores, översättningstävlingen för 17-åringar! Utmana dig själv och ta chansen att vinna tävlingen i ditt land. Din skola måste anmäla sig senast den 20 oktober. 
 

Vilket EU vill du ha? En grupp EU-medborgare har skrivit ihop tolv enkla frågor och du har chansen att berätta för EU:s ledare om dina förhoppningar och farhågor. Dina svar kommer att hjälpa till att forma DIN framtid!

Se videoklippet

 

 

 

 

eu60sv

60 år av fred, demokrati och solidaritet

Den 25 mars 1957 undertecknade sex länder (Belgien, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna och Tyskland) Romfördraget och skapade Europeiska ekonomiska gemenskapen, föregångaren till Europeiska unionen. I år fyller Romfördraget 60 år

Du vill kanske passa på att hålla en särskild lektion om EU:s historia och om några av de möjligheter som EU innebär för unga. Här har vi samlat lite material som du kan använda.

För elever mellan 9 och 12 år:

För elever från 12 år:

  • Europa i ett nötskal
    Du kan använda presentationen (bilderna 4–13) eller broschyren (sidorna 2 och 3)

För elever från 15 år:

Annat diskussionsunderlag:

Den här informationen kan användas för att diskutera situationen i dag och EU:s framtid. Har grundarnas förhoppningar och drömmar infriats? Vilka är dina elevers drömmar om Europa för de kommande tio åren?

Homepage