Kotiček za učitelje

Homepage

Homepage

Iščete učno gradivo o Evropski uniji?

Potem ste prišli na pravo mesto! Kotiček za učitelje vsebuje najrazličnejše gradivo za različne starostne skupine. Če želite učence naučiti, kaj EU počne, kako je nastala in kako deluje, ali če želite podrobneje obravnavati politike EU, boste tukaj za to našli veliko navdiha.
Teachers corner logo

Meniš, da lahko zasedeš režiserski stol?

Potem te vabimo k sodelovanju. EU mladim filmskim ustvarjalcem ponuja priložnost, da ustvarijo kratki #EUandME film. Vsak izmed petih zmagovalcev bo prejel nepovratna sredstva v višini 7.500 EUR in mentorstvo priznanega evropskega režiserja za pomoč pri uresničitvi svoje ideje.
 

Odpravite se na vseživljenjsko potovanje po Evropi in uporabite svoje znanje tujih jezikov 

Juvenes Translatores, prevajalsko tekmovanje za sedemnajstletnike – priložnost, ki je ne gre zamuditi!  Nevsakdanja, zanimiva in zabavna, s kakšnim presenečenjem, morda celo z nagrado. Šole se lahko registrirajo do 20. oktobra. 

 

Kakšno Evropsko unijo si želite? Skupina evropskih državljanov je sestavila 12 preprostih vprašanj, ki vam dajejo možnost, da evropskim voditeljem zaupate svoje želje in pomisleke. Odgovorite nanje in odločajte o SVOJI prihodnosti!

Videoposnetek

 

 

 

 

eu60hr

60 let miru, demokracije in solidarnosti

25. marca 1957 je šest držav (Belgija, Francija, Italija, Luksemburg, Nemčija in Nizozemska) podpisalo Rimsko pogodbo in tako ustanovilo Evropsko gospodarsko skupnost, predhodnico Evropske unije. Letos mineva 60 let od podpisa te pogodbe.

Učitelji bodo morda želeli izkoristiti to priložnost za posebno učno uro o zgodovini Evropske unije in možnostih, ki jih EU daje mladim.  Pripravili smo nekaj gradiva, ki vam bo prišlo prav pri pripravi pouka.

Za učence, stare 9 do 12 let:

Za učence, stare 12 let in več:

  • Na kratko o Evropi
    – uporabite lahko predstavitev (diapozitivi 4–13) ali brošuro (strani 2–3)

Za dijake, stare 15 let in več:

Morda vam pride prav tudi gradivo:

Informacije na povezavi pa bodo morda iztočnica za razpravo o sedanjem stanju in prihodnosti EU. Ali so se želje in sanje ustanovnih očetov uresničile? O kakšni Evropi v prihodnjem desetletju sanjajo vaši dijaki?

Homepage