Spaţiul profesorului

Homepage

Homepage

Căutați materiale didactice despre Uniunea Europeană?

Atunci ați ajuns în locul potrivit! Spațiul profesorului conține tot felul de materiale pentru diferite grupe de vârstă. Indiferent dacă doriți să îi învățați pe elevii dvs. despre ceea ce face UE, despre cum a apărut aceasta și despre cum acționează sau dacă doriți să dezbateți politicile UE mai detaliat, aici veți găsi o mulțime de surse de inspirație.
Teachers corner logo

Credeți că aveți ceea ce vă trebuie pentru a ocupa scaunul regizorului?

Atunci vrem să vă cunoaștem. Uniunea Europeană le oferă tinerilor regizori șansa de a-și crea propriul scurt-metraj, sub egida #EUandME. Fiecare dintre cei cinci câștigători va primi un grant în valoare de 7.500 EUR și va avea ca mentor un director de film european care îl va sprijini să-și transpună ideea pe ecrane.

Ce-ar fi să porniți într-o călătorie de-o viață prin Europa, cu ajutorul limbilor străine?


Juvenes Translatores, concursul de traduceri pentru elevii cu vârsta de 17 ani, este o experiență care nu trebuie ratată! Intră în aventură: vei avea parte de surprize, de distracție și poate chiar de un premiu! Școala ta se poate înregistra până la 20 octombrie. 
 

 

Ce tip de Uniune Europeană vă doriți? Un grup de cetățeni europeni a elaborat o serie de 12 întrebări simple, la care puteți răspunde pentru a le transmite liderilor europeni speranțele și preocupările dumneavoastră. Răspunsurile pe care le dați ne vor ajuta să conturăm viitorul DUMNEAVOASTRĂ!

Urmăriți materialul video

 

 

 

 

eu60ro

60 de ani de pace, democrație și solidaritate

În ziua de 25 martie 1957, șase țări (Belgia, Franța, Germania, Italia, Luxemburg și Țările de Jos) au semnat Tratatul de la Roma, creând astfel Comunitatea Economică Europeană – precursoarea Uniunii Europene. Anul acesta se împlinesc așadar 60 de ani de la semnarea tratatului.

V-ar interesa să pregătiți o lecție specială, în care să discutați despre istoria Uniunii Europene și despre posibilitățile pe care le oferă UE tinerilor? Iată câteva resurse și materiale care v-ar putea fi de ajutor.

Pentru elevi de 9-12 ani:

Pentru elevi de 12-15 ani:

  • Europa pe scurt
    Puteți utiliza prezentarea (slide-urile 4-13) sau paginile 2 și 3

Pentru elevi de peste 15 ani:

Alte materiale interesante

Și de ce nu, plecând de la aceste informații, puteți lansa o discuție despre prezentul și viitorul Uniunii Europene. S-au îndeplinit visele părinților fondatori? Cum speră elevii dumneavoastră să fie Europa în următorii zece ani?

Homepage