Voor leerkrachten

Homepage

Homepage

Op zoek naar inspirerend lesmateriaal over de Europese Unie?

Dan bent u op de juiste plek aanbeland! Voor leerkrachten bevat diverse materialen voor verschillende leeftijdsgroepen. Of u uw leerlingen nu wilt uitleggen wat de EU doet, hoe de EU is ontstaan en hoe de EU werkt, of het EU-beleid tot in detail wilt bespreken: hier vindt u genoeg inspiratie.
Teachers corner logo

Generatie €uro Schoolcompetitie

Hoeveel weet jij over de euro? Test je kennis en maak kans op leuke prijzen en een ontmoeting met de voorzitter van de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

eu60

60 jaar vrede, democratie en solidariteit

Op 25 maart 1957 tekenden zes landen (België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland) het Verdrag van Rome en richtten daarmee de Europese Economische Gemeenschap op, de voorloper van de Europese Unie. Dit jaar is het 60 jaar geleden dat dit verdrag werd ondertekend.

Als leraar kunt u deze gelegenheid aangrijpen voor een speciale les over de geschiedenis van de EU en wat de EU jongeren zoal te bieden heeft. Daarom presenteren we hieronder wat materiaal dat hierbij van pas kan komen.

Voor scholieren van 9 tot 12 jaar:

Voor scholieren van 12 jaar en ouder:

Voor scholieren van 15 jaar en ouder:

Misschien komt ook dit nog van pas:

Dit materiaal kan als uitgangspunt dienen voor een discussie over het Europa van nu en het  Europa van de toekomst. Zijn de hoop en de dromen van de grondleggers uitgekomen? Wat zijn de dromen van uw leerlingen voor Europa voor de komende tien jaar?

Homepage