Tanár-segéd

Homepage

Homepage

Oktatási anyagot keres az Európai Unióról?

Akkor a legjobb helyen van! A Tanár-segéd sokféle anyagot tartalmaz különböző korcsoportok számára. Ha arról szeretne tanítani a tanulóknak, hogy mit tesz az EU, hogyan kezdődött és hogyan működik, vagy részletesebben szeretné megvitatni az uniós szakpolitikákat, akkor itt rengeteg ötletet találhat.
Teachers corner logo

60 év béke, demokrácia és szolidaritás

1957. március 25-én hat ország (Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Németország és Olaszország) aláírta a Római Szerződést, mellyel létrejött az Európai Gazdasági Közösség, a mai Európai Unió elődje. Idén ünnepeljük a szerződés aláírásának 60. évfordulóját.

A kerek évforduló jó alkalmat kínál a tanároknak arra, hogy bemutassák osztályuknak az Európai Unió történetét, és néhányat azok közül a lehetőségek közül, amelyeket az EU a fiataloknak nyújt. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani, a pedagógusok figyelmébe ajánlva az alábbi oktatóanyagokat.

9–12 éves tanulóknak:

12–15 éves tanulóknak:

15 évesnél idősebb tanulóknak

Az alábbi anyagok is hasznosak lehetnek:

A fenti segédanyagok jó kiindulópontul szolgálhatnak ahhoz, hogy a tanórán beszélgetés bontakozzon ki a jelenlegi európai helyzetről és az EU jövőjéről. Valóra váltak-e az EU alapító atyáinak reményei és elképzelései? Milyen jövőt remélnek Európa számára a mai általános és középiskolások az elkövetkező tíz évben?

€urogeneráció diákvetélkedő

Mit tudsz az euróról? Ha próbára teszed a tudásod, díjat nyerhetsz, és díjazottként az Európai Központi Bank elnökével is találkozhatsz Frankfurtban.

Hungarian translation unavailable for Homepage.