Tanár-segéd

Homepage

Homepage

Oktatási anyagot keres az Európai Unióról?

Akkor a legjobb helyen van! A Tanár-segéd sokféle anyagot tartalmaz különböző korcsoportok számára. Ha arról szeretne tanítani a tanulóknak, hogy mit tesz az EU, hogyan kezdődött és hogyan működik, vagy részletesebben szeretné megvitatni az uniós szakpolitikákat, akkor itt rengeteg ötletet találhat.
Teachers corner logo

Mindig is úgy gondoltad, megvan benned az, ami a filmrendezéshez kell?

Most megmutathatod! Az EU lehetőséget nyújt fiatal filmrendezőknek, hogy elkészíthessék saját #EUandME rövidfilmjüket. Az öt nyertes mindegyike 7.500 eurós ösztöndíjban részesül, emellett ötletét egy híres európai filmrendező mentorálásával valósíthatja meg.

Idegennyelvtudásod kincs, melynek birtokában egész életen át tartó izgalmas utazásra indulhatsz Európában


Idén is lesz Juvenes Translatores verseny, fordítói vénával megáldott 17 évesek számára. Ne szalaszd el ezt a remek lehetőséget! Tedd magad próbára! Ki tudja? Ha indulsz, az élményen kívül még egy díjjal is gazdagodhatsz. A versenybe iskolád október 20-ig nevezhet. 
 

Milyen Európai Uniót szeretnél? Az európai uniós polgárok egy csoportja 12 egyszerű kérdésből álló felmérést állított össze, melynek kitöltésével bárki megoszthatja az Európa jövőjével kapcsolatos reményeit és aggodalmait az EU vezetőivel. Válaszolj Te is a kérdésekre, és segíts a SAJÁT JÖVŐD alakításában!

Nézd meg a videót

 

 

60 év béke, demokrácia és szolidaritás

1957. március 25-én hat ország (Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Németország és Olaszország) aláírta a Római Szerződést, mellyel létrejött az Európai Gazdasági Közösség, a mai Európai Unió elődje. Idén ünnepeljük a szerződés aláírásának 60. évfordulóját.

A kerek évforduló jó alkalmat kínál a tanároknak arra, hogy bemutassák osztályuknak az Európai Unió történetét, és néhányat azok közül a lehetőségek közül, amelyeket az EU a fiataloknak nyújt. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani, a pedagógusok figyelmébe ajánlva az alábbi oktatóanyagokat.

9–12 éves tanulóknak:

12–15 éves tanulóknak:

15 évesnél idősebb tanulóknak

Az alábbi anyagok is hasznosak lehetnek:

A fenti segédanyagok jó kiindulópontul szolgálhatnak ahhoz, hogy a tanórán beszélgetés bontakozzon ki a jelenlegi európai helyzetről és az EU jövőjéről. Valóra váltak-e az EU alapító atyáinak reményei és elképzelései? Milyen jövőt remélnek Európa számára a mai általános és középiskolások az elkövetkező tíz évben?

Homepage