Tanár-segéd

Homepage

Homepage

Oktatási anyagot keres az Európai Unióról?

Akkor a legjobb helyen van! A Tanár-segéd sokféle anyagot tartalmaz különböző korcsoportok számára. Ha arról szeretne tanítani a tanulóknak, hogy mit tesz az EU, hogyan kezdődött és hogyan működik, vagy részletesebben szeretné megvitatni az uniós szakpolitikákat, akkor itt rengeteg ötletet találhat.
Teachers corner logo

A kulturális örökség európai éve (2018)

2018-ban európai, tagállami, regionális és helyi keretek között megünnepeljük sokszínű kulturális örökségünket. A kezdeményezés azt hivatott elősegíteni, hogy minél többen fedezzék fel és ismerjék meg Európa kulturális hagyatékát. Célja emellett a közös európai térséghez való tartozás tudatának megerősítése. Az év szlogenje: „Örökségünk: a múlt és a jövő találkozása”.

€urogeneráció diákvetélkedő

Mit tudsz az euróról? Ha próbára teszed a tudásod, díjat nyerhetsz, és díjazottként az Európai Központi Bank elnökével is találkozhatsz Frankfurtban.

60 év béke, demokrácia és szolidaritás

1957. március 25-én hat ország (Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, Németország és Olaszország) aláírta a Római Szerződést, mellyel létrejött az Európai Gazdasági Közösség, a mai Európai Unió elődje. Idén ünnepeljük a szerződés aláírásának 60. évfordulóját.

A kerek évforduló jó alkalmat kínál a tanároknak arra, hogy bemutassák osztályuknak az Európai Unió történetét, és néhányat azok közül a lehetőségek közül, amelyeket az EU a fiataloknak nyújt. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani, a pedagógusok figyelmébe ajánlva az alábbi oktatóanyagokat.

9–12 éves tanulóknak:

12–15 éves tanulóknak:

15 évesnél idősebb tanulóknak

Az alábbi anyagok is hasznosak lehetnek:

A fenti segédanyagok jó kiindulópontul szolgálhatnak ahhoz, hogy a tanórán beszélgetés bontakozzon ki a jelenlegi európai helyzetről és az EU jövőjéről. Valóra váltak-e az EU alapító atyáinak reményei és elképzelései? Milyen jövőt remélnek Európa számára a mai általános és középiskolások az elkövetkező tíz évben?

Homepage