Opettajainhuone

Homepage

Homepage

Etsitkö Euroopan unionia käsittelevää opetusmateriaalia?

Olet tullut oikeaan paikkaan! Opettajainhuone sisältää monenlaista aineistoa eri ikäryhmille. Jos haluat kertoa oppilaillesi, mitä EU tekee, miten se syntyi ja miten se toimii, tai keskustella heidän kanssaan syvällisemmin EU:n politiikasta, löydät täältä runsaasti inspiraatiota.
Teachers corner logo

Arvad, et sobiksid režissööritooli? Sellisel juhul anna meile endast märku!

Then we want to hear from you. The EU is offering young filmmakers the chance to make their very own #EUandME short film. Five winners will each receive a grant of €7,500, as well as mentoring from a top European director, to help them to bring their idea to life.

Kielitaito on hyvä matkakumppani, menitpä minne vain 


Osallistu nuorten Juvenes Translatores  käännöskilpailuun! Jos olet 17-vuotias, tule mukaan, testaa käännöstaitosi, kartuta kokemuksiasi! Koulujen ilmoittautumisaika päättyy 20.10.2018. 
 

 

Millaisen Euroopan unionin sinä haluaisit? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro EU:n päättäjille, mitä toivot tai pelkäät tulevaisuuden suhteen. Kysymykset ovat tavallisten eurooppalaisten laatimia. Vastaamalla voit vaikuttaa siihen, millaiseksi oma elämänympäristösi kehittyy.

Video

 

 

eu60fi

60 vuotta rauhaa, demokratiaa ja solidaarisuutta

Maaliskuun 25. päivänä 1957 kuusi maata – Alankomaat, Belgia, Italia, Luxemburg, Ranska ja Saksa – allekirjoitti Rooman sopimuksen, jolla perustettiin Euroopan talousyhteisö. Se oli nykyisen Euroopan unionin edeltäjä. Tänä vuonna Rooman sopimuksen allekirjoittamisesta on kulunut 60 vuotta.

Tässä yhteydessä on hyvä tilaisuus käsitellä oppitunneilla EU:n historiaa ja esitellä toimintamahdollisuuksia, joita EU tarjoaa nuorille. Tälle sivulle on koottu eri ikäisille oppilaille sopivaa oppimateriaalia näistä aiheista.

9–12-vuotiaat:

12–15-vuotiaat:

Yli 15-vuotiaat:

Muuta aineistoa:

Aineistoa voi käyttää virikkeenä keskusteluun, jossa käsitellään EU:n tulevaisuutta ja nykytilaa. Ovatko EU:n perustajien tavoitteet ja toiveet toteutuneet? Mihin suuntaan oppilaat itse toivoisivat Euroopan kehittyvän tulevalla vuosikymmenellä?

Homepage