Opettajainhuone

Homepage

Homepage

Etsitkö Euroopan unionia käsittelevää opetusmateriaalia?

Olet tullut oikeaan paikkaan! Opettajainhuone sisältää monenlaista aineistoa eri ikäryhmille. Jos haluat kertoa oppilaillesi, mitä EU tekee, miten se syntyi ja miten se toimii, tai keskustella heidän kanssaan syvällisemmin EU:n politiikasta, löydät täältä runsaasti inspiraatiota.
Teachers corner logo

Kulttuuriperinnön eurooppalainen teemavuosi 2018

Vuonna 2018 Eurooppa juhlii monimuotoista kulttuuriperintöään. Tapahtumia järjestetään paitsi eurooppalaisella myös kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla. Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden tarkoituksena on, että yhä useampi kansalainen tutustuisi Euroopan kulttuuriperintöön ja kiinnostuisi siitä. Tämän myötä tunne kuulumisesta yhteiseen Eurooppaan vahvistuisi. Teemavuoden tunnus on: Kulttuuriperintömme – kun mennyt kohtaa tulevan.

Generation €uro Students’ Award

Mitä tiedät eurosta? Testaa tietosi eurotietovisassa! Voit voittaa palkintoja tai päästä Frankfurtiin tapaamaan Euroopan keskuspankin pääjohtajaa.

eu60fi

60 vuotta rauhaa, demokratiaa ja solidaarisuutta

Maaliskuun 25. päivänä 1957 kuusi maata – Alankomaat, Belgia, Italia, Luxemburg, Ranska ja Saksa – allekirjoitti Rooman sopimuksen, jolla perustettiin Euroopan talousyhteisö. Se oli nykyisen Euroopan unionin edeltäjä. Tänä vuonna Rooman sopimuksen allekirjoittamisesta on kulunut 60 vuotta.

Tässä yhteydessä on hyvä tilaisuus käsitellä oppitunneilla EU:n historiaa ja esitellä toimintamahdollisuuksia, joita EU tarjoaa nuorille. Tälle sivulle on koottu eri ikäisille oppilaille sopivaa oppimateriaalia näistä aiheista.

9–12-vuotiaat:

12–15-vuotiaat:

Yli 15-vuotiaat:

Muuta aineistoa:

Aineistoa voi käyttää virikkeenä keskusteluun, jossa käsitellään EU:n tulevaisuutta ja nykytilaa. Ovatko EU:n perustajien tavoitteet ja toiveet toteutuneet? Mihin suuntaan oppilaat itse toivoisivat Euroopan kehittyvän tulevalla vuosikymmenellä?

Homepage