Opettajainhuone

Homepage

Homepage

Etsitkö Euroopan unionia käsittelevää opetusmateriaalia?

Olet tullut oikeaan paikkaan! Opettajainhuone sisältää monenlaista aineistoa eri ikäryhmille. Jos haluat kertoa oppilaillesi, mitä EU tekee, miten se syntyi ja miten se toimii, tai keskustella heidän kanssaan syvällisemmin EU:n politiikasta, löydät täältä runsaasti inspiraatiota.
Teachers corner logo

DiscoverEU on Euroopan unionin uusi hanke, jossa 18-vuotiaille tarjotaan tilaisuus päästä matkalle Eurooppaan. Yhteensä noin 15 000 nuorta saa tänä kesänä EU:lta ilmaisen matkakortin.

Eurooppa on ulottuvillasi. Ota ensimmäinen askel!

 

Ready, set… calculate!

Registration opens for the European Statistics Competition (ESC) 2019
The ESC is a school-based competition that allows 14 to 18 year-olds to compete against each other by solving statistical problems, searching for data and producing statistical analyses.

Millaisen Euroopan unionin sinä haluaisit? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro EU:n päättäjille, mitä toivot tai pelkäät tulevaisuuden suhteen. Kysymykset ovat tavallisten eurooppalaisten laatimia. Vastaamalla voit vaikuttaa siihen, millaiseksi oma elämänympäristösi kehittyy.

Video

 

 

eu60fi

60 vuotta rauhaa, demokratiaa ja solidaarisuutta

Maaliskuun 25. päivänä 1957 kuusi maata – Alankomaat, Belgia, Italia, Luxemburg, Ranska ja Saksa – allekirjoitti Rooman sopimuksen, jolla perustettiin Euroopan talousyhteisö. Se oli nykyisen Euroopan unionin edeltäjä. Tänä vuonna Rooman sopimuksen allekirjoittamisesta on kulunut 60 vuotta.

Tässä yhteydessä on hyvä tilaisuus käsitellä oppitunneilla EU:n historiaa ja esitellä toimintamahdollisuuksia, joita EU tarjoaa nuorille. Tälle sivulle on koottu eri ikäisille oppilaille sopivaa oppimateriaalia näistä aiheista.

9–12-vuotiaat:

12–15-vuotiaat:

Yli 15-vuotiaat:

Muuta aineistoa:

Aineistoa voi käyttää virikkeenä keskusteluun, jossa käsitellään EU:n tulevaisuutta ja nykytilaa. Ovatko EU:n perustajien tavoitteet ja toiveet toteutuneet? Mihin suuntaan oppilaat itse toivoisivat Euroopan kehittyvän tulevalla vuosikymmenellä?

Homepage