Кът на учителя

Homepage

Homepage

Търсите учебни материали за Европейския съюз?

Значи сте попаднали на правилното място! Кътът на учителя съдържа всякакви видове материали за различни възрастови групи. Независимо дали искате да помогнете на учениците си да научат повече за ЕС, как е поставено началото му и как функционира, или да обсъдите по-подробно политиките на ЕС в, тук ще откриете голямо вдъхновение...
Teachers corner logo

Европейска година на културното наследство 2018

Целта на Европейската година на културното наследство е да се насърчат повече хора да откриват културното наследство на Европа и да взаимодействат с него, както и да се засили чувството на принадлежност към общо европейско пространство. Девизът на годината е „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето“.

 

 

Ученическа награда „Евро поколение“

Какво знаеш за еврото? Провери знанията си и можеш да спечелиш различни награди и да се срещнеш с председателя на Европейската централна банка във Франкфурт!

eu60bg

60 години мир, демокрация и солидарност

На 25 март 1957 г. шест държави (Белгия, Франция, Германия, Италия, Люксембург и Нидерландия) подписаха Договора от Рим, с който бе създадена Европейската икономическа общност — предшественик на Европейския съюз. През тази година се навършват 60 години от подписването на договора.

Това е добър повод за вас като учител да подготвите, ако желаете, специален урок за историята на Европейския съюз и за някои от възможностите, които ЕС предлага на младите хора. За целта по-долу представяме някои материали, които можете да използвате в урока си.

За ученици на възраст 9—12 години:

За ученици на възраст 12—15 години:

  • Европа накратко
    можете да използвате презентацията (слайдове 4-13) или брошурата (страници 2 и 3)

За ученици на възраст 15—15 години:

Следните материали също може да са ви от полза:

Тази информация може да послужи като отправна точка за дискусия относно настоящето и бъдещето на ЕС. Сбъднаха ли се мечтите и надеждите на основателите на ЕС? Как вие като ученици мечтаете да изглежда Европа през следващото десетилетие?

Homepage