Kotiček za učitelje

9–12 let

9–12 let

9–12 let

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 9–12 let
234

Vse o EU

9–12 let
Brošura

Knjižica za otroke, polna zanimivih dejstev in barvitih ilustracij, daje živahen pregled Evrope in na kratko pojasni, kaj je EU in kako deluje.
Spremlja jo spletna igra.

2016

Države in regije EU

9–12 let
Spletna stran

Uporabite ta zabavni interaktivni zemljevid za poučevanje učencev o državah Evropske unije. Pojdite na virtualni izlet v vsako državo in ugotovite, kaj je najljubša jed prebivalcev Češke, kateri šport je najbolj priljubljen na Slovaškem, naučite se imen nekaterih znanih nizozemskih slikarjev ter še veliko več!

2014

Energija in okolje

9–12 let
Online game

Dobrodošli v igri z Backom Jonom, v kateri se učimo, kako ustvariti čistejšo ter bolj zdravo in trajnostno prihodnost naših mest in planeta.
V tej igri morate pomagati zgraditi novo okolju prijazno mesto za potepuške živali Velikega mesta ter ob nadziranju virov, hrane, energije in prevoza in upoštevanju okoljskih vprašanj poskrbeti, da so vse zadovoljne.
Poskusite zgraditi svoje mesto v desetih dneh, ko kmeta ni doma! In če menite, da ste dovolj okoljsko ozaveščeni, se preizkusite še v Jonovih misijah! Vodite Jona in njegovo čredo ter tako odpravite težavo in rešite svoje mesto.

2017

9–12 let
Brošura in Spletna stran

Publikacija vsebuje zanimiva dejstva o migraciji evropskih ptic in biotski raznovrstnosti ter predloge o tem, kako lahko otroci pomagajo pri varovanju naravnega okolja. V njej je tudi „knjižica zgodb“, ki vsebuje opažanja samih otrok in mlade bralce vabi, da tudi sami oddajo svoj prispevek.

2014

Gospodarstvo in trgovina

9–12 let
Spletna stran

Uporabite lahko učno gradivo za tekmovanje Euro Run in učence seznanite z evrskimi bankovci in kovanci, ki prikazujejo arhitekturne sloge ter vsebujejo nacionalne simbole in zaščitne elemente.

2017

Varnost

Do 9 let
9–12 let
Spletna stran

Predstavljaj si, da se zgodi nesreča, da zagledaš požar ali vlomilca - koga boš poklical na pomoč?

2015