Кът на учителя

9–12 години

9–12 години

9–12 години

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 9–12 години
234

Всичко за ЕС

9–12 години
Брошура

Пълна с интересни факти и пъстри илюстрации, тази брошура живописно представя Европа и накратко обяснява какво представлява и как работи Европейският съюз.
Освен това към брошурата има и Да опознаем Европа!

2016

Държави и региони в ЕС

9–12 години
Уебсайт

Помогнете на Вашите ученици да научат за държавите в Европейският Съюз, използвайки тази забавна и интерактивна карта. Пътешествайте до всяка страна и научете какво обичат да ядат в Чехия, кой е най-разпространения спорт в Словакия, научете имената на известни холандски художници и още много, много повече.

2014

Енергия и околна среда

9–12 години
Брошура и Уебсайт

Публикацията предлага интересни факти за миграцията на птиците в Европа, за биоразнообразието, а така също и идеи за това какво могат да направят децата сами за опазване на естествената среда. Тя съдържа една „книжка“, в която са описани личните наблюдения на деца и тя приканва младите читатели да споделят също своите преживявания.

2014

Икономика и търговия

9–12 години
Уебсайт

За да запознаете учениците с евро банкнотите и евро монетите, можете да използвате образователните материали от Евро маратона. Материалите дават информация за архитектурните стилове, символите и характеристиките за сигурност.

2017

Безопасност

До 9 години
9–12 години
Уебсайт

Този сайт помага на децата да запомнят и да разберат в кои случаи могат да се обадят на номера за спешни повиквания 112, който е единен за целия ЕС, посредством викторина, пъзел, картинка за оцветяване и полезни съвети.

2015