Kotiček za učitelje

15 let in več

15 let in več

15 let in več

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - 15 let in več
233

Vse o EU

15 let in več
Knjižica dejavnosti

Če ste stari med 14 in 18 let ter bi radi izvedeli več o Evropski uniji, je ta publikacija kot nalašč za vas. Evropska unija se je razvijala postopno. Gre za proces, ki se nikoli ne konča, in kmalu bo vaša generacija na vrsti, da se odloči o nadaljnjih ciljih. Zdaj je torej čas, da oblikujete svoja mnenja o EU. Ta publikacija in naloge, ki jih vključuje, vas ne bodo samo spodbudile k razmisleku, ampak vam bodo tudi pomagale pri pogovorih o Evropi s prijatelji in družino.

2017

15 let in več
Spletni kviz

Ta spletni kviz je namenjen srednješolcem za lažje razumevanje osnovnih informacij o EU. Lahko ga uporabite pri pouku ali za domačo nalogo. Deluje na računalnikih, tablicah in pametnih telefonih.

2017

15 let in več
Spletna stran

To spletišče vsebuje osnovne informacije o EU, denimo o državah članicah, institucijah in zgodovini.
Dodatne informacije (spletišča):
Področja politike Evropske unije
Pravice državljanov EU
Informativne brošure (naročite več izvodov):
Kako deluje Evropska unija
Evropska unija - Podatki in številke

To spletno mesto redno posodabljamo.

15 let in več
Predstavitveni diapozitivi

Te diapozitive lahko uporabljajo učitelji za predstavitev EU s powerpointom. Vsak diapozitiv predstavlja nekaj zelo preprostih dejstev in ključnih besed v preprostem, vsakomur razumljivem jeziku. Pojasnjujejo ključne številke, politike in delovanje EU ter vsebujejo osnovne informacije o vprašanjih, kot so širitev EU, pogodbe in simboli EU.

To spletno mesto redno posodabljamo.

15 let in več
Spletna stran

Od konca druge svetovne vojne, skozi hladno vojno, vse do gospodarske rasti in recesije – evropska zgodovina ni bila nikoli dolgočasna! Oglejte si, kako so ti dogodki oblikovali EU – in kako se je EU nanje odzivala. Oglejte si pregled po desetletjih ali pa preberite, kaj se je dogajalo vsako leto posebej. Mogoče želite izvedeti več tudi o „ustanovnih očetih“ EU in si ogledati video posnetke o njihovem delu.

To spletno mesto redno posodabljamo.

15 let in več
Spletna stran

EuroparlTV je spletna video storitev Evropskega parlamenta, prek katere se lahko državljani EU seznanijo z dejavnostmi Parlamenta in vidijo, kako evropski poslanci oblikujejo politično dogajanje in sprejemajo zakone, ki vplivajo na življenja ljudi po vsej Evropi.

To spletno mesto redno posodabljamo.

Aktualno

The EU and the refugee crisis
15 let in več
Spletna stran

V zadnjih dveh letih je Evropa doživela največje množične migracije po drugi svetovni vojni. V Evropsko unijo je prispelo več kot milijon beguncev in migrantov, ki v veliki meri bežijo pred vojno in nasiljem v Siriji ter drugih prizadetih državah. EU je sprejela številne ukrepe, da bi se spopadla s krizo.

2016

Države in regije EU

12–15 let
15 let in več
Spletna stran

Spletno mesto vključuje zemljevide z osnovnimi informacijami o vsaki državi članici EU. Prenesete in naročite lahko tudi publikaciji:

Potovanje v Evropi 2017–2018, kjer najdete zemljevid in številne nasvete za potovanja,

Zemljevid EU 2014 z zastavami držav članic EU (pripravljeno za tisk v formatu A4)

To spletno mesto redno posodabljamo.

Gospodarstvo in trgovina

15 let in več
Brošura

Ta vodič predstavlja osnovne informacije o evru. Na kratko opiše njegovo zgodovino, zakaj je nastal in kakšne prednosti ponuja. Na koncu vodiča boste našli ilustrirano časovnico najpomembnejših dogodkov, ki so doslej zaznamovali obstoj evra.

2015