Кът на учителя

Над 15 години

Над 15 години

Над 15 години

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - Над 15 години
233

Всичко за ЕС

Над 15 години
Илюстрована книжка

Ако сте на възраст между 14 и 18 години и имате желание да узнаете повече за Европейския съюз, то това издание е за вас.Европейският съюз е изграден с течение на времето. Той е непрекъснато в процес на развитие и скоро ще дойде ред на вашето поколение да решава какви да са следващите стъпки. Така че сега е моментът да оформите собствените си виждания за ЕС. Това издание и съдържащите се в него упражнения би трябвало да ви накарат да се замислите по поставените въпроси не само когато сте сами, но и когато говорите за Европа със своите приятели и семейството си.

2017

Над 15 години
Онлайн викторина

Тази онлайн викторина е създадена за учениците от средните училища, за да им помогне да научат основното за ЕС. Тя може да се използва като част от урок или за домашно и работи на компютри, таблети и смартфони.

2017

Над 15 години
Уебсайт

На този уебсайт ще намерите основна информация за ЕС — държави членки, институции, история и др.
Допълнителна информация (уебсайтове):
- Области на политиката на Европейския съюз
- Вашите права като гражданин на ЕС
Информационни брошури (поръчайте множество екземпляри тук):
- Как работи Европейският съюз
- Европейски съюз - Цифри и факти

Този уеб сайт се обновява постоянно.

Над 15 години
Презентационни слайдове

Тези слайдове могат да се използват от учители за подготвяне на powerpoint презентация за ЕС. Всеки от слайдовете съдържа обикновени факти или ключови думи в стил, достъпен за слушатели без предварителни знания за ЕС. Те включват разяснения относно ключови цифри, политики и начина на функциониране на ЕС и предоставят основна информация по въпроси като разширяването на ЕС, договорите и символите на ЕС.

Този уеб сайт се обновява постоянно.

Над 15 години
Уебсайт

От края на Втората световна война през ерата на Студената война и икономическия растеж и рецесията — европейската история никога не е била отегчителна! Вижте как тези събития са оформили ЕС — и как е реагирал ЕС. Прочетете общ преглед за всяко десетилетие или разгледайте по-отблизо какво се е случвало година по година. Може би ще искате да прочетете и за 'бащите основатели' на ЕС и да гледате видеоклипове за тях в действие.

Този уеб сайт се обновява постоянно.

Над 15 години
Уебсайт

EuroparlTV е службата на Европейския парламент, която създава интернет видеоматериали, за да осведомява гражданите на ЕС за дейностите на Парламента и за това как неговите членове въздействат върху политическите събития и приемат закони, които засягат живота на хората в цяла Европа.

Този уеб сайт се обновява постоянно.

Актуално

The EU and the refugee crisis
Над 15 години
Уебсайт

През последните две години Европа се сблъсква с най-голямото миграционно движение от Втората световна война насам. В Европейския съюз пристигнаха над 1 милион бежанци и мигранти, които в голямата си част бягат от войната и тероризма в Сирия и други държави с нестабилна обстановка. ЕС постигна съгласие по редица мерки за справяне с кризата.

2016

Държави и региони в ЕС

12–15 години
Над 15 години
Уебсайт

Уебсайтът съдържа карти с основна информация за всяка държава от ЕС. Можете също да изтеглите и поръчате:

• Брошурата „Пътуване в Европа 2017—2018 г.“, която съдържа карта и много съвети при пътуване,

Карта на ЕС, 2014 г., в която са представени националните знамена на всички държави, членки на ЕС (може да бъде отпечатана във формат A4).

Този уеб сайт се обновява постоянно.

Икономика и търговия

Над 15 години
Брошура

Тази брошура предоставя основните факти относно еврото. Съдържа кратка история, причините за съществуването му и ползата от него. Брошурата съдържа илюстрована линия на времето върху която са отбелязани основните събития водещи до настоящият статус на еврото.

2015